Yandex Metrica

Kanal İstanbul yapılacak, sen de bakacaksın

Kanal İstanbul yapılacak, sen de bakacaksın

Alman medyasına verdiği demeçte 'Kanal İstanbul olmayacak, çünkü buna siyasi ömürleri yetmeyecek' diyen Ekrem İmamoğlu, göstericilerden biri olduğu Gezi kalkışmasında 'durdurulsun' denen projelerin bir bir hayata geçirildiğini unuttu.

Gündem

23.01.2024, 17:43

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un Karadeniz'e çıkış noktası olarak planlanan Karaburun sahilinde bir süre önce yaptırdığı halk plajında Alman medyasına demeç verdi. 

Kanal İstanbul'un buradaki sahili yok edeceğini, projeden ötürü milyarlarca metreküp hafriyat çıkarılacağını söyleyen İmamoğlu, yoğun tanker trafiği nedeniyle Boğaziçi'nin yaşamakta olduğu tehlikelere hiç değinmedi. 

"Nasıl bir kazanım için? Bu projenin faydası ne? Yapılması mümkün değil. Kimse bunun faydası olduğuna bu milleti inandıramaz" iddiasında bulunan İmamoğlu, kendinden emin bir tavırla şunu söyledi: "Kanal İstanbul olmayacak, çünkü siyasi ömürleri yetmeyecek buna."

Bedava doğalgaz bitti mi? 2024 bedava 25 metreküp doğalgaz uygulaması ne zaman bitecek? Bedava doğalgaz bitti mi? 2024 bedava 25 metreküp doğalgaz uygulaması... Haberi Görüntüle

'OLMAYACAK' DEDİĞİNİZ PROJELER...

İmamoğlu'nun sözleri, 2015 yılında Meclis kürsüsünden "Seni başkan yaptırmayacağız" diyen ve 6-8 Ekim 2014 katliamındaki rolü nedeniyle şimdi hapiste bulunan HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın durumunu hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'en büyük hayalim' diye nitelendirdiği Kanal İstanbul projesinin inşaatını geçtiğimiz ay resmen başlatmış, 26 Haziran'daki törende projenin ayaklarından biri olan Sazlıdere Köprüsü'nün temelini atmıştı. 

Erdoğan, 28 Şubat sürecinden beri koparılan bütün yaygaralara rağmen Taksim'e cami projesini de hayata geçirmiş ve 2017 yılında yapımına başlanan caminin açılışı 28 Mayıs 2021 tarihinde cuma namazı ile gerçekleşmişti. 

Aynı Erdoğan, İstanbul'un Fatih Sultan Mehmed tarafından fethinin nişanesi olan ve 1934 yılında müzeye çevrilen Ayasofya'yı da tarihi bir kararla camiye dönüştürmüş, bu kadim mabed 86 yıllık aranın ardından 24 Temmuz 2020 tarihinde yine bir cuma namazıyla ibadete açılmıştı. 

Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa mı etti? Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldı mı? Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa mı etti? Bilge Yılmaz İYİ... Haberi Görüntüle

FETÖ KANALININ SPOR YORUMCUSU

2013 yılındaki Gezi kalkışması sırasında isyanın sözcülerinden 'Taksim Dayanışması' adlı grubun 'yapımları acilen durdurulmalı' şeklinde şart koştuğu projeler de sonraki yıllarda bir bir hayata geçirildi. İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve ulaşımı rahatlatan otobanlar CHP'lilerin itirazlarına rağmen ardı ardına hizmete girdi. 

O dönem Ekrem İmamoğlu'nun da göstericilerden biri olduğu Gezi kalkışmasında isyancılar, Atatürk Kültür Merkezi binasına da 'sakın dokunmayın' demişti. Bunu diyen kesimler birkaç yıl sonra AKM binasının tamamen yıkıldığına şahit oldu. AKM'nin yerine çok daha modern biçimde inşa edilen Opera Binası yakında hizmete açılacak. 

CHP'nin itirazları ve eylemlerine rağmen dev projelerin bir bir hayata geçtiği Türkiye'de şimdi gözler Kanal İstanbul'a çevrildi. Bir dönem, FETÖ'nün kapatılan TV kanallarında düzenli olarak spor yorumları yapan Ekrem İmamoğlu'nun, "Kanal İstanbul olmayacak, çünkü siyasi ömürleri yetmeyecek" yorumunu hangi motivasyonla yaptığı merak konusu.



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading