Yandex Metrica

Kamışlı'da yine SİHA operasyonu: 1'i üst düzey 3 terörist daha öldürüldü! Örgütün İran sorumlusunu MİT enterne etti

Kamışlı'da yine SİHA operasyonu: 1'i üst düzey 3 terörist daha öldürüldü! Örgütün İran sorumlusunu MİT enterne etti

Son dakika haberi... Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütünün Suriye'deki merkezi Kamışlı'yı eleğe çevirdi. Dün Nusaybin sınırındaki tünel girişinde 4 PKK/YPG'liyi imha eden SİHA bugün de bir araç içerisinde 3 teröristi cehenneme yolladı.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye-Irak hattında terör örgütü PKK/YPG'ye göz açtırmıyor. Güvenlik güçleri, Suriye kuzeydoğusunda bulunan örgütün merkezi konumundaki Kamışlı'da silahlı insansız hava araçlarıyla bir operasyon daha yaptı. 

Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait SİHA, içerisinde 1'i üst düzey olmak üzere 3 teröristi taşıyan aracı nokta atışla imha etti. Teröristler tamamen yanarak hurdaya dönüşen araçta feci şekilde can verdi. 

Türk SİHA'ları, 6 Ağustos'ta Kamışlı merkezinde bir aracı daha başarıyla imha etmişti. 6 Ağustos'tan bir önceki SİHA operasyonu ise 23 Temmuz'da gerçekleştirilmiş ve 2'si elebaşı konumunda 3 PKK/YPG'li kadın araçlarının içerisindeyken vurulmuştu. Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öldürülenlerden Jiyan Tolhildan kod adlı Selva Yusuf için taziye mesajı yayınlamıştı. 

16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan BEDAŞ elektrik kesintisi programı 16 Nisan İstanbul'un 16 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman... Haberi Görüntüle

ÖRGÜTÜN İRAN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ 

Türk SİHA'ları Kamışlı ve çevresinde son birkaç haftadır sık sık operasyon düzenliyor. Nusaybin sınırındaki ilçede bulunan teröristlere dün de başarılı bir SİHA atışı yapılmış ve örgüt tarafından hazırlanan tünelin çıkış kısmında 4 PKK/YPG'li imha edilmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı hava operasyonları dışında gerektiğinde hedefi yok etmek için karada da suikast görevi icra ediyor. Bunun son örneği, PKK/YPG'nin İran kolu PJAK'ı yöneten  'Rezzan Cavid' kod adlı Yusif Mehmud Rebani'nin öldürülmesi oldu. 

Rezan Cavid kod adlı Yusif Mehmud Rebani

PKK'nın İran kolu PJAK'ın genel sorumlusu olduğu öğrenilen Rebani, MİT görevlilerinin Suriye'deki nokta operasyonuyla öldürüldü. PKK İran yapılanması kurucularından Rebani, Kamışlı'da bir eyleme hazırlanırken harekete geçen MİT, sözkonusu teröristi imha etmek için bir ekibi gizlice Suriye'ye gönderdi. Sahadaki ajanlardan gelen bilgiler doğrultusunda hedefin bulunduğu konuma ilişkin son bilgiler tamamlandı ve operasyon için düğmeye basıldı. 

MİT ekibi, Mehmud Rebani ile birlikte örgütün Amude-Dırbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu 'Ruhaz Amude' kod adlı Mazlum Esat'ı etkisiz hale getirdi. Operasyon sonrası MİT saha ajanları yeni bir operasyon planı kapsamında Kamışlı'dan güvenli bir şekilde Türkiye'ye geçti.  

2024 İOKBS sınav görevli ücreti | Bursluluk sınavı gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı öğretmen sınv görevi ücreti ne kadar? 2024 İOKBS sınav görevli ücreti | Bursluluk sınavı gözetmen, yedek... Haberi Görüntüle

GÜDÜMLÜ TANKSAVAR DÜZENEĞİ KURMAK İSTERKEN...

Suriye'de PKK/YPG işgalindeki Kamışlı ilçesine komşu Nusaybin'de Mehmetçiğin bulunduğu bir karakola teröristler güdümlü tanksavar silahı (ATGM) ile saldırmak istedi. PKK/YPG'li iki terörist tanksavar roket düzeneğini kurmak üzereyken Mehmetçikler tarafından fark edildi ve havan topuyla ateş altına alındı. O anlar bölgedeki kameralara yansıdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading