Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kahramanmaraş'ta toplu balık ölümleri korkuttu

Kahramanmaraş'ta toplu balık ölümleri korkuttu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Söğütlü Çayı’nda balık ölümleri yaşandı. Balık ölümlerinin neden olduğu bilinmezliğini korurken yaşanan bu durum tedirginlik oluşturdu.

Gündem

23.01.2024, 19:46

Kahramanmaraş Elbistan'da bulunan Söğütlü Çayı'nda balık ölümleri tedirgin etti.

İstanbullu ulaşım çilesinde canından bezdi! İBB 5 yılda çöktü: Otobüs... Haberi Görüntüle

SÖĞÜTLÜ ÇAYI YOK OLACAK KADAR AZALIYOR

İlçeye bağlı Tapkıran Mahallesi yakınlarından doğan ve kilometrelerce kat ettikten sonra Elbistan şehir merkezini geçerek Ceyhan Nehri’ne karışan Söğütlü Çayı’nın debisi, yaz ayları ve tarımsal sulama nedeniyle yok denecek kadar azalıyor.

Naci Görür'den Marmara depremi için korkutan açıklama: Şu anda uzatmaları... Haberi Görüntüle

İRİLİ UFAKLI BALIKLAR KIYIYA VURDU

Bentlerle önü kapatılan suyun aşağı kesimlere ulaşmaması ve çayın kurumaya yaklaşması, canlı yaşamını da tehlikeye atıyor. Bu durumun en acı örneği ise Tepebaşı Mahallesi’ndeki Tepebaşı Köprüsü civarında yaşandı. Köprünün sağlı sollu her iki tarafında da çok sayıda irili ufaklı ölü balık kıyıya vurdu.

2024 MARDİN-SAVUR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Savur'da hangi... Haberi Görüntüle

YETKİLİLERDEN DESTEK İSTENDİ

Yaşanan balık ölümlerinin, su azalması ve besi çiftliklerinin atıklarının karışmasına bağlayan vatandaşlar, yetkililerden bu duruma el atmalarını istedi.

Geçtiğimiz yıl da aynı şekilde balık ölümleri yaşandığını anımsatan vatandaşlar, “Şuanda Söğütlü Çayı’nın yüzeyi binlerce balık ölüsü ile dolu. Çok yazık. Bu görüntü hepimizin vicdanını sızlatıyor” diye konuştular.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading