Yandex Metrica

Kahramanmaraş depremi sonrası korkutan görüntü! Baraj gölünde obruk oluştu

Kahramanmaraş depremi sonrası korkutan görüntü! Baraj gölünde obruk oluştu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Batman'da korkutan bir görüntü ortaya çıktı. Yaşanan deprem sonrası Ilısu Barajı havzasında obruk meydana geldi.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Kahramanmaraş'ya yaşanan şiddetli depremler sonrası Batman'daki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı havzasında bir obruk meydana geldi. 

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

OBRUĞUN OLUŞUMU HIZLANDI 

Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren yaptığı açıklamada, "Deprem, doğrudan obruğu oluşturmuyor ama sarsıntılar, obruğun oluşumunu hızlandırmış oluyor" sözlerini kaydetti. 

MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı Haberi Görüntüle

DAİRESEL YAPILAR OLUŞTU 

Söz konusu obruğun çapının 100 metre olduğu bildirildi. Yakınlarında yerleşim yerinin de olduğu obruğun, depremlerin ardından meydana geldiğini belirten Eren, obruk çevresinde çok sayıda eski oluşumlu dairesel yapılar olduğunu da belirtti. 

Depremlerin obruk oluşumunun hızlandırdığını belirten Eren şu sözlere yer verdi: 

Çevrenin jeolojisine baktığımız zaman bölgedeki en yaşlı birimimiz Midyat grubuna ait kireç taşlarıdır. Onun üzerinde de Germav formasyonu bulunuyor. En genç birimimiz ise Şelmo formasyonudur. Burada da çok az bir alüvyal örtü görüyoruz, bu obruğun olduğu bölgede. Tabi deprem doğrudan obruğu oluşturmuyor ama bölgede bulunan jipslerin erimesiyle yer altında oluşan boşluklar, zaman içerisinde yukarı yükselerek en üstünde ince bir şapka bulunduruyor. Deprem sarsıntıları bu şapkaların çökmesini, diğer bir deyişle obruğun oluşumunu hızlandırmış oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading