Yandex Metrica

Kahramanmaraş depremi sonrası devlet teyakkuzda! Bakanlar deprem bölgelerinde

Kahramanmaraş depremi sonrası devlet teyakkuzda! Bakanlar deprem bölgelerinde

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 284 vatandaşımız hayatını kaybederken 2 bin 323 kişi de yaralandı. Depremin ardından hükümet teyyakuza geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığı'na geçti. Bazı bakanlar da deprem bölgelerine hareket etti. Bakanlar afet bölgelerinde çalışmalara devam ederken son durumu aktardı.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Bu sabaha karşı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da da hissedildi. 10 ile bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar meydana geldi. 

AFAD deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin ardından yaptığı açıklamada ''Şu ana kadar 120'nin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Vatandaşlarımız, buradan vereceğimiz resmi bilgiler dışında hiçbir bilgiye itibar etmesin.'' dedi.

54 ürünün ihracatı kısıtlandı! İsrail panikledi: Türkiye'nin yaptırımlarından korkuyoruz! 54 ürünün ihracatı kısıtlandı! İsrail panikledi: Türkiye'nin yaptırımlarından korkuyoruz! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN AFAD BAŞKANLIĞI'NA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığı'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Irak'a tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez Erbil'de Irak'a tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez Erbil'de Haberi Görüntüle

HER İLE BİR BAKAN

Hatay'da Vahit Kirişci, Hulusi Akar, Fahrettin Koca, Osmaniye’de Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adıyaman’da Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır’da Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’da Nureddin Nebati, Antep ve Kilis’te Murat Kurum, Adana’da Derya Yanık ve Fatih Dönmez, Malatya’da Mehmet Nuri Ersoy ve Mahmut Özer görevlendirilmiş durumdalar. Bakanlar deprem bölgelerinde incelemelerde bulunmaya ve son duruma yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu Haberi Görüntüle

BAKAN KİRİŞÇİ ADANA'DA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Adana'ya giderek deprem bölgesine gidereki incelemelerde bulunmuştu. Bakan Kirişçi, Adana Valisi Süleyman Elban ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ile Turgut Özal Bulvarı'nda depremde çöken bir binada inceleme yapmıştı.

Bakan Kirişçi, Adana'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kirişçi, AFAD koordinasyonunda depremle ilgili çalışmaların eksiksiz bir şekilde yapıldığını söyledi. Birbirine komşu 10 ilin depremden ciddi şekilde etkilendiğine dikkat çeken Bakan Kirişçi, her ilin kendi sorununu çözmek zorunda kalması ve birbirine destek verememesinin çalışmaları etkilediğini söyledi. 

Bakan Kirişçi bölgedeki havalimanlarının büyük zarar gördüğünü ve arama kurtarmai teknik ekipleri negatif olarak etkilediğini söyledi. 40'ın üzerinde ilde kar yağışının başladığına dikkatç çeken Bakan Kirişçi, yoğun yağışın bölgedeki çalışmaları güçleştirdiğini belirtti.

1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi? 1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı... Haberi Görüntüle

BAKAN NEBATİ ŞANLIRUFA'DA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yoğun hissedildiği illerden Şanlıurfa'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde Vali Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çalışmalara devam ettiklerini belirtmişti. Arama kurtarma faaliyetleri ve yardım malzemelerinin sevkinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Nebati, Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde, en hızlı çözümü üretmek için koordinasyon ve değerlendirme toplantılarını ve saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetmişti.

Bakan Nebati, Şanlıurfa'da yıkılan binaların olduğu bölgelerde incelemelere devam ediyor. Yıkılan Osman Ağa Apartmanı alanında inceleme yapan Bakan Nebati, "48 şehidimiz var, 103 yaralının 24'ü yoğun bakımda tedavi görüyor. Şanlıurfa'da her şey kontrol altındadır" şeklinde konuştu. 

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli? Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli? Haberi Görüntüle

BAKAN ÖZER VE BAKAN ERSOY MALATYA'DA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da açıklamalarda bulunmuştu.. Bakan Özer, ''Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz." şeklinde açıklama yapmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya'da incelemelere devam ediyor. Vatandaşlarla görüşen Bakan Özer ve Bakan Ersoy, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu, tüm ihtiyaçların devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar açık? Alışveriş merkezleri kaçta açılıyor? 23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar... Haberi Görüntüle

BAKAN ÇAVUŞOĞLU YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AFAD Koordinasyon Merkezinde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depreme ilişkin çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Haberi Görüntüle

SOYLU VE DİĞER BAKANLAR KOORDİNASYON MERKEZİNDE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,4 büyüklüğünde depremin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından hızla AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti.

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde operasyon: 4 terörist öldürüldü! Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde... Haberi Görüntüle

BAKAN KASAPOĞLU OSMANİYE'DE

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Osmaniye'de incelemelerde bulundu. Bakan Kasapoğlu, Bahçe ve Düziçi ilçelerindeki vatandaşları da ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı

Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Haberi Görüntüle

BAKAN BOZDAĞ: DEVLETİMİZ HER İLDE SEFERBER OLDU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Diyarbakır'a gitmişti. Bozdağ, burada yaptığı açıklamada "Devletimiz, Türkiye’nin deprem yaşayan bütün illerinde seferber olmuştur. Devletimiz bütün imkanlarını enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için harcamaktadır. Birçok açıdan büyük bir seferberlik içerisinde, büyük bir titizlikle enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak için çalışmalarını sürdürmektedirler." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Bozdağ, Diyarbakır'da depremde yaralanann vatandaşları ziyaret etti. Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapanlarla ilgili konuşan Bakan Bozdağ, "Bunlarla ilgili zaten hem kolluk güçlerimiz hem de cumhuriyet başsavcılıkları harekete geçmiş durumdadır. Adli süreçler de işletilmektedir." dedi.

Son dakika: MSB'den Irak ile 'Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi' açıklaması Son dakika: MSB'den Irak ile 'Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi' açıklaması Haberi Görüntüle

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Adıyaman'dan bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Tüm ekiplerimizle bölgedeyiz, gerekli tedbirleri alıyoruz. Bizler de Adıyaman’a geçiyoruz. Milletimizin yanındayız!'' ifadelerini kullandı.

 

Bakan Karaismailoğlu Adıaman'da incelemeler yapmaya devam ediyor. Devletin tüm birimlerinin teyakkuz halinde olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Durum ciddi. Buradayız, uğraşacağız. Milletimizle, vatandaşımızla birlikteyiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading