Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kaftancıoğlu çirkin ifadeler kullanmıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kaftancıoğlu çirkin ifadeler kullanmıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

İstinaf Mahkemesi, CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 290 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Gündem

22.03.2024, 00:32

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Büyükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesince ödemeye mahkum edildiği 56 bin liralık manevi tazminata ilişkin yapılan istinaf başvurusunu karara bağladı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi kaza yaptı: 1 polis... Haberi Görüntüle

KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ İFADELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının dilekçesinde Twitter aracılığıyla müvekkilini küçük düşürücü ve yüz kızartıcı ifadeler kullanarak hakarette bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bunu ikrar ettiğini ve kamuoyuyla paylaştığını kaydetti. Dilekçede, Kaftancıoğlu'nun farklı tarihlerde yaptığı 14 paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle her bir paylaşım için 50 bin lira olmak üzere toplam 700 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi istendi.

Elektrik aboneliğinde güvence bedeli (depozito) kaldırıldı mı? Elektrikte depozito alınmayacak... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Davayı kısmen kabul eden mahkemenin Kaftancıoğlu'nu 56 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum ettiği bilgisi verilen kararda, davacı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Ferah Yıldız ve Ümit Kudbay tarafından karara itiraz edildiği belirtildi.

Ömer Çelik yaklaşan seçimi değerlendirdi! CHP'nin siyasi çizgisine tepki: Örtülü... Haberi Görüntüle

TAZMİNAT MİKTARI AZ BULUNDU

Manevi tazminatın miktarının bir ceza olmadığı gibi mal varlığı hukukuna ilişkin bir zararın karşılanmasını da amaç edinmediği vurgulanan kararda, "O halde bu tazminatın sınırı onun amacına göre belirlenmelidir. Takdir edilecek miktar, mevcut halde elde edilmek istenilen tatmin duygusunun etkisine ulaşmak için gerekli olan kadar olmalıdır." denildi. Kararda, dava konusu olayda ise, olayın gelişimi ve tarihi, tarafların konumu, davalının kullandığı ifadeler, eylemin davacı üzerindeki etkisi ve söz konusu ilkeler göz önüne alındığında, davacı Cumhurbaşkanı Erdoğan yararına hükmedilen manevi tazminat miktarının az olduğu açıklandı.

Anavatan Partisi'nden Cumhur İttifakı'na destek kararı: 'Birliğin gücüyle birlikte kazanacağız' Haberi Görüntüle

TAZMİNAT 290 BİN LİRAYA ÇIKTI

Daire, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının istinaf isteminin yerinde olduğunu belirterek, Büyükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını kaldırıp, yeniden hüküm kurdu.

Bu kapsamda davalı Canan Kaftancıoğlu hakkında hakaret içeren 14 ayrı paylaşımı için 50 biner liradan olma olmak üzere toplam 700 bin lira olarak açılan davanın kısmen kabulüne karar veren daire, davalı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı 14 paylaşımından biri için 50 bin lira, 6 ayrı paylaşımı için de 40 biner lira olmak üzere toplam 290 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ödemesine karar verdi.

Oy birliğiyle alınan karar, Yargıtaya temyiz edilebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading