Yandex Metrica

Kadına şiddet davası sonuçlandı: Ümitcan Uygun'un cezası belli oldu

Kadına şiddet davası sonuçlandı: Ümitcan Uygun'un cezası belli oldu

Kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i ölümünden önce darp edip, bu anları sosyal medyadan canlı yayınladığı suçlamasıyla yargılanan Ümitcan Uygun, 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:54

'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i (21) ölümünden önce darp ettiği görüntüleri sosyal mmedyadan canlı yayınladığı için yargılanan Ümitcan Uygun (28), 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in, 3 Haziran 2021'de Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada sevgilisi Ümitcan Uygun gözaltına alınımış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Soruşturma sonunda Uygun ve Özdemir hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal', 'tehdit', 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' ve 'bilişim sistemine usulsüz girme' suçlarından dava açıldı.

'Cumhurbaşkanının takvimine uyacağız' dedi! Özgür Özel'den 'Külliye' çıkışı: Erdoğan'la nerede görüşecek? 'Cumhurbaşkanının takvimine uyacağız' dedi! Özgür Özel'den 'Külliye' çıkışı: Erdoğan'la nerede... Haberi Görüntüle

'ALEYNA CANLI YAYIN YAPIYORDU'

Ümitcan Uygun Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili dava kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Sema Esen´in yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu. Sanık Uygun savunmasında şu ifadelere yer verdi.

Ben eve gittiğimde Aleyna´nın telefonu açıktı. Canlı yayın yapıyordu. O canlı yayında ben de vardım. Aleyna'nın bütün sosyal medya hesaplarının ve telefonunun şifrelerini biliyordum. Ölümünden sonra bu şifreleri polise ben verdim. Konut dokunulmazlığından yargılanıyorum ama ev benim üzerine kayıtlı. Bunu ev sahibim de verdiği ifadede doğrulamıştır. Dosyanın karara bağlanmasını talep ediyorum.

İbrahim Tatlıses'in torunu Mert Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses torununu neden mahkemeye verdi? İbrahim Tatlıses'in torunu Mert Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses torununu neden... Haberi Görüntüle

TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, Ümitcan Uygun'a 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 2 yıl, 'bilişim sistemine usulsüz giriş' suçundan 2 ay, 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçundan 2 yıl 2 ay, 'tehdit' suçundan ise 6 ay olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Uygun'a takdir indirimi uygulanmadı ve hükmün açıklanması da geri bırakılmadı. Diğer sanık Enes Özdemir'e de 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading