Yandex Metrica

Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonunda yakalanan zabıtalar adliyeye sevk edildi

Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonunda yakalanan zabıtalar adliyeye sevk edildi

İstanbul'da Kadıköy Belediyesi'nde çalışanlara yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında zabıta memurları ve gıda mühendislerinin de olduğu 194 şüpheliden 162'si adliyeye sevk edildi. Diğer yandan itirafçı olan 36 kişi de serbest bırakıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:17

İstanbul, Kadıköy'de aralarında belediyede çalışan görevli zabıta ve gıda mühendislerinin de olduğu 224 kişiye, 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından operasyon düzenledi. 

İstanbul su kesinti listesi- 24 Nisan Çarşamba Kağıthane, Eyüpsultan'da sular mı kesik? İstanbul su kesinti listesi- 24 Nisan Çarşamba Kağıthane, Eyüpsultan'da sular... Haberi Görüntüle

198 ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTI

Yapılan operasyonda 48 zabıta, 6 gıda mühendisi ile toplam 198 şüpheli yakalandı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri tamamlandı. 

Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır seferleri... Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan... Haberi Görüntüle

36 KİŞİ İTİRAFÇI OLDU KALANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Yakalanan 162 şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. İtirafçı olmayı kabul eden 36 kişi de emniyet tarafından serbest bırakıldı. 

Soruşturma kapsamında çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli 6 zabıta memuru ve 48 mühendisin de aralarında olduğu 224 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 17 Mayıs'ta İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta zanlılardan 198'i yakalanmıştı.

Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara kesilen ceza iptal mi oldu? Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara... Haberi Görüntüle

RÜŞVET SİSTEMİ ORTAYA ÇIKTI

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıtaların esnaftan topladıkları haraçların detayı ortaya çıktı. 

İtirafçıların verdiği bilgiye göre, inşaat ruhsat onayı için 30 bin TL talep edilirken, çatı tadilatı için 10 bin TL talep edildi. 

İzinsiz beton dökmeye göz yummak için için 1500 TL isteyen rüşvetçiler, hafriyat işleri için 1000 TL istediler. Vinç kurma işi için ise 500 TL istediler. 

Diğer yandan şüphelilerin 'resmi hiyerarşinin dışında komuta sistemine sahip olmaları' ve 'suç eylemlerinde örgüt üyelerinin birbirleriyle stratejik seviyede irtibatı ve dayanışma halinde oluşu' rüşvet çarkının örgütlü ve uzun süreli bir sistem olduğunu ortaya koydu. 

Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Haberi Görüntüle

43 MEMURUN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Savcılık 43 memuru "Rüşvet" suçundan tutuklama talebiyle, 11 memuru ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti. Savcılık, 81 kişiyi "Rüşvet" suçundan tutuklama talebiyle sevk ederken 25 kişiyi ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti. 124 şüphelinin tutuklanması talep edilirken 36 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması istendi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading