Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonunda detaylar ortaya çıktı! Rüşvet paralarına 'metre' diyorlar

Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonunda detaylar ortaya çıktı! Rüşvet paralarına 'metre' diyorlar

İstanbul Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ndeki esnaf ve inşaat şirketlerine haraç kesen belediye çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonda 194 kişi gözaltına alındı. Rüşvet çarkının detayları ise ortaya çıktı.

Gündem

18.03.2024, 19:08

İstanbul merkezli 5 ilde dün düzenlenen rüşvet operasyonunda, 48'i CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde görevli 224 kişinin yakalanması için baskın düzenlenmişti. 

Eş zamanlı yapılan baskınlar sırasında 194 kişi yakalandı. Şüphelilerin 7 ay boyunca emniyet görevlileri tarafından izlendiği belirtilirken, rüşvet ağını kuran zabıtaların esnaf ve inşaat şirketlerini hedef alan rüşvet sistemi deşifre edildi. 

Kirli ittifak bir kez daha kanıtlandı: CHP'li isimler kendi adayları... Haberi Görüntüle

RÜŞVET PARALARINA 'METRE' VATANDAŞLARA 'SAĞLAM ARKADAŞ' DİYORLAR 

Kadıköy Belediyesi bünyesinde çalışan zabıtaların söz konusu rüşvet sisteminde kullandıkları kodlar belli oldu. Zabıtalar esnaftan zorla aldıkları rüşvet paralarına 'metre' adı verirken hedeflerine koydukları vatandaşlardan da 'sağlam arkadaş' diye bahsettiği belirlendi. 

Emniyet tarafından düzenlenen rüşvet operasyonu, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde yapıldı.

Kirli para soruşturması genişliyor! Canan Kaftancıoğlu'nun ifade vereceği gün belli... Haberi Görüntüle

FİRARİ ZANLILAR ARANIYOR 

Yapılan operasyon kapsamında, çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı, adreslerdeki aramaların sürdüğü belirtildi. Adreslerde bulunan çok sayıda dijital malzeme ve evraka da el konuldu. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari zanlıların yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

DGS başvuru ücreti ne kadar 2024? Dikey Geçiş Sınavı başvuru... Haberi Görüntüle

224 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Örgütlü olarak Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Rüşvete Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarına karışan 224 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.  

CHP'de 'para sayma' soruşturmasında flaş gelişme Haberi Görüntüle

PARALARI SONRADAN PAYLAŞIYORLAR 

Emniyetin özenli takibi ve yaptıkları tespitler sonucunda rüşvet alan zanlıların aldıkları rüşveti 2 kişiye ait hesaplarda topladıkları ve operasyon sırasında vardiya görevinde olan şüpheli zabıta memurlarının, durumdan haberdar olunca zabıta kıyafetlerini çıkarıp eve gittikleri ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading