Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kabinenin yeni üyeleri görevlerinin başına geçiyor

Kabinenin yeni üyeleri görevlerinin başına geçiyor

Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabinesi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam göreve gelen yeni isimleri açıkladı. Yeni isimler görevlerini eski bakanlardan devralıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yaptığı açıklamada Türkiye Yüzyılının ilk bakanlarını tanıtırken, eski bakanlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Eski Kabinede görev alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un göreve devam edeceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın, İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ise Mehmet Şimşek'in getirildiğini kaydetti.

Son dakika: Muğla'da ürküten deprem! AFAD detayları açıkladı Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİ BAKANLIĞI'NDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Çankaya Köşkü'nde Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabinesini açıklamasının ardından bugün devir teslim törenleri gerçekkeşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi törenle Mustafa Varank'tan devraldı.

İşte Varank'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Törende konuşan Mustafa Varank, "5 yıllık görevimizin bugün itibarıyla sonuna geldik. Bu bir takım çalışmasıydı. Bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı, bir kısmı da bizim dönemimizde gerçekleşen farklı ilkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik. Elimizden gelen gayretle sayın cumhurbaşkanımızın hükümetinde çalışmaya gayret ettik. Bunları kendi başımıza gerçekleştirmedik, bizden önceki arkadaşlarımızın ekibiyle gerçekleştirdiği gibi biz de ekip arkadaşlarımızla bunları gerçekleştirdik. Ben Türkiye'ye hizmet için canla başla çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mutluluğumuz kendi ekibimizden bir arkadaşımızın yola devam edecek olması. İnşallah Fatih bey, aynı hevesle buradaki tecrübelerini bakan koltuğunda devam ettirecek" ifadelerini kullandı.

Varank, Ben bu işi layığı ile yapacağına yürekten inanıyorum. Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken bu görevi başarıyla ifa edecektir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önemli görevleri üstlenen bir bakanlık. Umarız ilerleyen zamanlarda bu bakanlığın adını daha da çok duyacağız. Görevde olsak da olmasak da bu bakanlığa elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İyi niyetle de çalışsak eksik ve hatalarımız olabilir. Böyle bir şey olduysa hem arkadaşlarımdan hem de aziz Türk milletinin affına sınıyorum. Tekrar Fatih'i çok tebrik ederek sizleri saygıyla selamlıyorum" dedi.

5-10 maç arası ceza! Osayi Samuel 10 maç ceza mı... Haberi Görüntüle

Survivor bugün yok mu, neden 15 Mart? Survivor All Star... Haberi Görüntüle

60 YILLIK RÜYA SİZİN SAYENİZDE OLDU

Yeni Bakan Kacır'ın açıklamaları da şöyle: "Öncelikle Sayın Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Varank'a güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Büyük işler yapmak nasip olan yöneticilere milletin sevgisini kazanmak nasip olur. Sayın Bakan'ım siz, çabanızla ve Allah'ın izniyle elde edip milletimizin sevgisini ve takdirini kazandınız. Ben tekrar sizinle yol arkadaşı olmaktan duyduğum memnuniyeti söylemek istiyorum. Türkiye'nin otomobili olan 60 yıllık rüya sizin sayenizde oldu. Gökdoğan gibi projeleri sizin sayenizde tamamladık. Organize sanayi ve teknoloji bölgelerimizin sayılarını bu dönemde artırdık. TEKNOFEST'ler bu dönemde gerçekleştirdik. Bunları şunun için saydım: Çıta çok yüksek. Ancak inşallah sizin ve Sayın Erdoğan'ın desteğiyle daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Bugüne kadar ekip arkadaşlarıyla kardeşçe bir ortamımız oldu, umarım böylece devam eder. İnşallah Allah bize de sizin gibi bu bayrağı devrederken sizin gibi alnımız açık olur. " ifadelerini kullandı.

Kate Middleton öldü mü, yaşıyor mu? Videodaki Kate Middleton'ın dublorü... Haberi Görüntüle

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslimi töreni düzenlendi. Nureddin Nebati, görevi Mehmet Şimşek'e devretti.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

"AK Parti'nin kuruluşundan bu yana teşkilatta altif çalışmış biri olarak bizler her zaman milletimize hizmet etmeyi, ülkemize eser hizmet kazandırmayı en temel vazifemiz olarak görmeyi sürdüreceğiz. Bu anlayışla sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğnde 3 dönem milletvekilliği, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi birçok görevi ifa etmek için gayret gösterdim."

Plakalardan TC'yi silen belediye başkanı Akdeniz'de kanton kurmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

"ENFLASYON TEK HANELERE DÜŞECEK"

Mehmet Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Şimşek, "Değerli Bakanımızdan görevi devralma törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayrak ve hizmet yarışında değerli emaneti şahsıma tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği, 14 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketinin yaşandığı dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı görevini büyük bir fedakarlıkla ifa eden sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orda vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Banka'mıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır." ifadelerini kullandı.

Zehir tacirlerine izin yok! 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olmuştu. Bakanlıkta yapılan devir teslim töreninde, Süleyman Soylu görevi Ali Yerlikaya'ya devretti.

Törende konuşan Bakan Soylu, "Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle yad ediyorum." dedi.

Özlem ve Tayyar Öz çifti skandalı! Şirketlerine atanan kayyum Bünyamin... Haberi Görüntüle

2024 KARS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kars'ta hangi... Haberi Görüntüle

"MAVİ VATAN'IMIZIN TAMAMI BİZE EMANET"

Görevi devralan Ali Yerlikaya, "Sayın bakanımız 7 yıldır, büyük bir özveriyle yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak benim için büyük bir onur. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek varlık sebebimizdir. Mavi Vatan'ımızın tamamı bize emanettir. Biz milletimizin emrindeyiz. Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır. Bundan asla taviz verilmeyecektir. Terör, organize suçlar, siber suçlar, düzensiz göç ile mücadelemiz kararlılıkla süreceğiz. Deprem bölgesindeki yaraları hep birlikte saracağız." dedi.

10 il için sarı alarm! Meteoroloji kuvvetli sağanak ve kar... Haberi Görüntüle

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

Göreve veda eden Mahmut Özer şunları söyledi:

"Bakan yardımcılarıma, genel müdürlerime, okul müdürlerime ve idari tüm personelimize birlikte yol yürüdüğümüz için şükranlarımı sunuyorum. Tek duam vardı bakanlığa başlarken, girdiğim gibi çıkabilmek. Allahmıza hamd ediyorum duamı kabul ettiği için. Yusuf hocamın bakanlığını tebrik ediyorum."

Nijer'den ABD'ye rest! Askeri iş birliği anlaşması feshedildi Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN YÜZYILI OLACAK"

Görevi devralan Yusuf Tekin, "Bundan yaklaşık 5 yıla yakın bir süre önce aranızdan ayrılmıştık. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarla yine burada bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye'deki maarif mücadelesi sadece bakanlık bürokratı olarak yürütülecek bir mücadele değil. Dışarıdan katkı yapmak da çok önemli bir iş. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri bu göreve layık gördüğü için şükranlarımı sunuyorum. Onun bize vereceği destek ve katkılarla çok güzel şeyler yapacağız. 2018'den bu yana Türkiye'de pek çok şey değişti. Önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını iddia ediyoruz. Üzerimize düşen ne varsa, sorumluluktan kaçmadan devam yapacağız." dedi.

Turgut Altınok'tan mal varlığıyla ilgili haberlere yalanlama: 'Moral bozukluğu ve... Haberi Görüntüle

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlğına getirilen Mehmet Özhaseki (fotoğrafta), bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Murat Kurum'dan devraldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bayrağı devretti. Kurum, "Bugün de milletimize mahcup olmadan, devlet ve vatandaşımız için çalışıp ürettik. Tüm gayretlerimizi sarf etmeye ve bu manada da şehirlerimizin alt ve üst yapılarını geliştirmeye çalıştık. Ben öncelikle bizi bu göreve layık gören sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca benimle çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Partimize ve en büyük teşekkürü milletimize ediyorum. Allah milletimizden razı olsun. El ele gönül gönüle 81 ilimizin inşası için çalıştık. Şimdi de görevi devraldığım emaneti iade ediyorum. Kendisini de tebrik ediyorum. Bakanlığımızın ilerleyen günlerde de başarılarını devam ettirecektir." dedi.

Yargı dizisinin Tuğçe'si Merve Ateş nereli, kimdir? Merve Ateş kaç... Haberi Görüntüle

MEHMET ÖZHASEKİ'DEN AÇIKLAMALAR

Sayın Kurum, teslim aldığı bayrağı zirveye taşıdı. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Bizim işimiz belli olmaz, 5 yıl sonra yine ona teslim edebilirim. Ülkemiz deprem ülkesi, bunu hepimiz bilmeliyiz. Son yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti topraklarında 6'nın üzerinde 60'ın üzerinde deprem oldu. Yüz milyarlarca dolar zararımız var. Eğer biz de hazırlıklı olabilirsek, ülkemizi bu sıkıntılardan kurtarırırz. Ben Bakanlığı gelmiş olduğu noktadan daha ileriye götürmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Değerli bakanım deprem bölgesinde canla başla çalıştı. Oradaki konutların ardından başta İstanbul olmak üzere deprem bölgelerinin tamamında en az zaiyatla çıkmayı amaçlıyoruz. Devraldığımız bu bayrağı teslim edeceğimiz güne kadar zirveye taşımanın gayreti içinde olacağız" dedi.

Sahra tozu geliyor, maskeleri hazırlayın! Uzman isim tarih verdi Haberi Görüntüle

ADALET BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

Yeni kabinede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görevi Bekir Bozdağ'dan devraldı.

Görev teslim töreninde konuşan Bekir Bozdağ, "Yaptıklarımız milletimizin şahitliğindedir. Arkama bakamdan gidebileceğim kardeşime görevi devrediyorum. Adalet Komisyonu’nda verdiği hizmetlerde adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandır. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bizden aldığı bayrağı ileriye taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Ömer Kerkez nereli? Haberi Görüntüle

YENİ ANAYASA VURGUSU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 21 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, ülkemizde demokrasimizin güçlenmesi noktasında çok önemli reformlara imza attık. Anayasamızın vesayetten arındındırılması için önemli değişiklikler yaptık. Yeni yasama döneminde yeni bir anayasa için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: 600 bin mesai arkadaşımızla teröristlerin... Haberi Görüntüle

TİCARET BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Ticaret Bakanlığı'nda Ömer Bolat görevi törenle Mehmet Muş'tan devraldı.

Törende konuşan Mehmet Muş, yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü Ticaret Bakanlığı görevini parlamentoda siyasi görev olarak devam ettireceğini belirterek, “Dün yayınlanan Resmi Gazete ile beraber resmi olarak bakanımıza görevi devrediyoruz. Burası güzel bir bakanlık. Önemli bir işlevi var ticari hayatın düzenlenmesinde. İki yıl dönemini yapısal değişiklikler yaptım. İçeride bakanımıza bakanlıkla alakalı yaptığımız çalışmalardan bahsettim. Sağ olsun hem MKYK’de hem de ekonomi işlerinde daha önce de Ömer bey ile çalıştık. Ben kendisinin bakan olarak atanmasından çok memnuniyet duydum. İçim çok rahat. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz Ruhsar Hanım’dan alarak belirli bir seviyeye getirdik, inşallah bakanımız da bizden alıp daha iyi bir seviyeye getirecektir” dedi.

Sallandık! Afad resmen duyurdu: Marmara'da korkutan deprem! Haberi Görüntüle

ÖMER BOLAT'IN AÇIKLAMALARI

Ticaret Bakanlığına getirilen Ömer Bolat, düzenlenen törenle görevi Mehmet Muş'tan devraldı. Bakan Bolat, "Fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir, Türkiye Yüzyılı'nda halkımızın refahı için çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin hepsi çok başarılı hizmetlerde bulundular. 21 yılda dünyada eşi benzeri görülmemiş bir biçimde üst üste 17 seçim zaferi kazanılmasının ve aziz milletimizin seçim zaferlerini AK Parti ve Cumhur İttifakı’na vermesi ile bu gerçeği ortaya koymaktadır. Kıymetli milletvekillerimizle çalışacağız. 28’inci dönemde TBMM’de görev alan tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Onların yol göstermeleri ile birlikte yol alacağız.

İhracatımızın 36 milyar dolardan 21 yılda 255 milyar dolara yükselmesinde yapılan çalışmaların çok önemli katkısı var. Artık seçim bitti, şimdi TOBB, TİM, TESK, DEİK gibi kurumlarla birlikte inşallah birlikte çalışacağız. 41 yıllık iş hayatımda ekonominin çeşitli alanlarında çalışmalar yaptım. OSB'leri tanıyorum, inşallah bu alanlarda başarı çalışmalara imza atacağız.

Elebaşılığını Ümit Değirmenci’nin yaptığı suç örgütü çökertildi! MAHZEN-17 ile 40... Haberi Görüntüle

TARIM BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Sayın Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini İbrahim Yumaklı'ya devretti.

Kirişci'nin açıklamalar şu şekilde:

"Bakanlığımızın merkez biriminde görev yapan değerli kardeşlerim. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın azim ve kararlı mesai arkadaşlarım. Sayın Bakanımıza öncelikle hayırlı olsun dileklerimizi ifade ediyoruz. Rabbim kolaylık versin, durumu kolaylaştırsın, işlerini rast getirsin.  Birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Bugün göreve geldiğimiz günün 15 ayını geride bırakmış olduk. Ben ayın 3’ünde kararnamesi çıkıp 4’ünde devir teslim töreninde bu salonda sayın Bakanımızın yerinde otururken şu ifadeleri kullanmıştım. Makamlar sahibine iade edilecek yerlerdir. Oturan her insan bir gün kalkacaktır, gururdan, kibirden Rabbimize sığınırız biz hizmet için bu yoldayız demiştik bunun üzerinden 15 ay geçti. AK Parti’nin 21 yıllık hizmet serüveninde zorlukları aşmak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vuku bulduk. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari mitingi ertelendi mi? AK Parti Hakkari mitingi... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

21 yılın son 15 ayında Rusya-Ukrayna savaşı başlamıştı. Öncesinde yine pandemi, devamında rahatladık derken Rusya-Ukrayna savaşı çıkmıştı.  Cumhurbaşkanımızın sayesinde tahıl koridoru sayesinde tekrar nefes aldık. Bakanlığımız önce orman y angınları ardından sel ve taşkınlar, bunların da üstesinden geldik diye düşünürken, tüm zamanların en büyük felaketi depremi 11 ilimiz yaşamış oldu. Doğal olarak da böyle bir farklı zamanlarda değil tamamı bir 15 ay içerisinde yaşanan olağanüstü süreci geride bırakmış olduk. Kahramanmaraş halkı özellikle milletvekili seçiminde 5 milletvekili kardeşime Meclis yolunu açtı.  8 milletvekilinin olduğu Kahramanmaraş’ta 6 milletvekili Cumhur İttifakı’ndan seçilmiş oldu.  

Biz burada 15 ay boyunca bunun 14 ayında sayın Bakanımızla birlikte çalıştık. Çok beğendiğim bir kardeşim, Allah’ın izni ile burada başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Epeyce bir mesafe kat edildi. Kendini hazırlamış yetkin bir ekip halihazırda zaten var. Bundan sonraki süreçte de geri kalan eksik işlerimizi de tamamlayarak biz 29 Ekim 2023 tarihi itibarıyla yeni bir yüzyıla başlayacağız. Bu yüzyıla bizi adım adım taşıyacak olan Kabine’nin yeni üyelerinin tamamının Cumhurbaşkanı Yardımcıları da dahil olmak üzere tamamının muvaffak olacaklarını bizim daha hızla hepimizin arzu ettiği muhasır medeniyetin üzerine çıkaracak bir süreci Kabine olarak yaşatacaklarına yürekten inanıyorum."

Başkent Ankara yeni güne kar yağışı ile başladı Haberi Görüntüle

"TARIMDA ÜRETİMİN YÜZYILI BAŞLADI"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Bayrağı devralacağım sayın Bakanımla 14 aylık süreçte başarılı bir süreç geçirdik. Kendisine teşekkür ediyorum. Pek çok hayati projeyi başlattık. Bundan sonra bize düşen sayın Bakanımızla başlatılan projeyi tamamlamak ve yenilerini eklemektir. Sayın Bakanımın belirttiği şekilde küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara kadar, savaşlardan çatışmalara kadar içinde bulunduğumuz dönem yeni normal olarak adlandırıldı. Bizler de Tarım ve Orman perspektifinden baktığımızda girdilerin tedarikinde ezberlerin bozulduğunu gördük. Orman ve su vasfının korunmasıyla ilgili yeni çalışmaların yapılmasının zorunlu olduğunu gördük. 

24 Mart Erdoğan İstanbul mitingi ne zaman, saat kaçta başlayacak?... Haberi Görüntüle

MİLLİLEŞME ADIMLARI

Bizler yapısal dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimizle kadın çiftçilerimizle, genç çiftçilerimizle birlikte tamamlayacağız. En önemlisi biz bu dönüşümü tarım ve orman ailesinin kıymetli fertleri ile başaracağız. Yol haritamız bellidir. Üretimden tüketime yapısal reformları hayata geçireceğiz. Millileştirme adına adımlarımızı hızlandıracağız. Bu vesile ile tarımda üretimin ve üreticinin yüzyılının başladığının altını çizmek istiyorum.  Tarladan sofraya tüm süreçler bizim odak noktamızı oluşturacak yeni dönemde gözardı etmememiz gereken husus verimlilik ve kalite olacak. Tarımı bizler milli güvenliğin bir parçası olarak değerlendirdik. Şu anda hem ülkemizin hem dünyanın gündeminde. Politikalarımızı bu bilinçle oluşturuyoruz.  Sayın Bakanımıza tekraren hem bizim Bakanımızdı aynı zamanda hocamızdı kendisinden çok şey öğrendik, yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Halkımızı tüm kalbi duygularımla selamlıyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading