Yandex Metrica

Kabinenin en yaşlı ve en genç üyesi kim? Çoğunluk hangi bölgelerden? 

Kabinenin en yaşlı ve en genç üyesi kim? Çoğunluk hangi bölgelerden? 

Yeni kabineyi oluşturan isimler arasında siyasi geçmişi olan isimlerin yanı sıra bürokrasi tecrübesi olanlar da var. Kabinenin 40 yaş altı tek bakanı bulunurken, ağırlık Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolulu Bakanlarda.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemin 2. kabinesini açıkladı. Peki, yeni bakanların daha önce görevleri neydi? Kabinenin en yaşlı ve en genç üyesi kim? Yeni kabinede en yaşlı üye 69, en genç üye 39 yaşında. Hem siyasetten hem de bürokrasiden gelenler isimler dikkat çekiyor. İki üye ise değişmedi, görevine devam ediyor.

Orman Genel Müdürlüğü 170 sözleşmeli personel alacak! Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Orman Genel Müdürlüğü 170 sözleşmeli personel alacak! Tarım ve Orman... Haberi Görüntüle

EN YAŞLI BAKAN 69 YAŞINDA

Yeni kabinenin en yaşlı üyesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. 1954 doğumlu olan Güler, 69 yaşında. Güler'i 1957 doğumlu 66 yaşındaki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki takip ediyor. En yaşlı üçüncü üye 1963 doğumlu 60 yaşındaki Ticaret Bakanı Ömer Bolat.

KABİNENİN EN GENÇ ÜYESİ DE 40 YAŞINDA

Kabinede 40 yaşın altında bir bakan var. O isim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır. Kacır, 1984 doğumlu ve 34 yaşında. Kacır'ı 1982 doğumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş takip ediyor. Göktaş aynı zamanda kabinedeki tek kadın bakan. En genç üçüncü bakan ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar.

Aliyev Mutabakat Zaptı'nı onayladı! Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak Aliyev Mutabakat Zaptı'nı onayladı! Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak Haberi Görüntüle

ÖNCEKİ KABİNEDEN BAKANLIĞA DEVAM EDENLER KİMLER?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki kabinedeki görevlerini sürdürüyor. Ancak daha önce bakanlık yapan 4 isim daha yeni kabinede görev aldı. Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha önce bakanlık görevlerinde bulundular.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise bürokrasiden gelen isimler arasında.

Bakanların memleketlerine bakıldığında ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 5, Karadeniz'den 4, İç Anadolu ve İstanbul'dan 4'er bakan çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ise Brüksel doğumlu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading