Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kabine toplantısı sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İşte madde madde alınan kararlar

Kabine toplantısı sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İşte madde madde alınan kararlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 2,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Gündem

23.01.2024, 19:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

İnancımızda ve medeniyetimizde önemli bir yeri olan Muharrem Ayı'nın 10. günün Aşure günüdür. Tutulan oruçlarla, yapılan ibadetlerle temizlenmenin. Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişi aynı zamanda bu günde hüzün ve matem günüdür. Muharrem ayının milletimizle beraber tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

CHP'de DEM krizi! Diyarbakır İl Başkanı Atik, Burcu Köksal'ı hedef... Haberi Görüntüle

"TAHIL KRİZİ GAYRETLERİMİZLE AŞILDI" 

Tahıl krizinin aşılması konusunda atılan adımların ülkemizin gayreti olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Son olarak BM Genel Sekreteri bunu teşekkürleri ve şükranlarıyla ifade etti. 

Artık bugün adım atıldı ve gemiler de yola çıktı. İstanbul'da 22 Temmuz'da yapılan anlaşmalar, Rusya-Ukrayna pazarındaki çözümün açısından tarihi bir dönüm olmuştur. Bu süreci takip edecek Müşterek Koordinasyon Merkezi, 23 Temmuz'da faaliyete geçti. Tahıl yüklü gemi Odessa'dan hareket etti.

Bu gemi İstanbul Boğazı'na ulaştığında, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM uzmanları tarafından kontrol edilecek. Benzer diplomatik çalışmaları enerji başta olmak üzere diğer alanlara da teşbil edebiliriz. Rusya-Ukrayna savaşının iki taraf açısından da adil bir barış için sona ermesi için çok çaba sarf ettik.

Ülkemizin öncülüğünde başlatılan tahıl koridoru çalışması önemli bir diplomatik başarıdır. 

Doğu Ekspresinde bir ilk yaşadı! Sporcu Süleyman Atlı trenin üzerinden... Haberi Görüntüle

"MUHALEFET İDRAK EDEMEDİ!"

Her ne kadar muhalefet idrak edemese de ülkemizin öncülüğünde başlatılan bu çalışma önemli bir diplomatik başarıdır.

Son 20 yılda her kesimden insanımızın hak ve özgürlüklerini karşıladık. Özgüveni güçlenmiş bir ülke olarak her alanda hedeflerimizi büyüttük.

Para kulesiyle ilgili algı operasyonuna girişti! Özgür Özel'den Fatih Keleş... Haberi Görüntüle

24 MİLYAR LİRALIK HIZLI TREN PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

İstanbul'un tarihi ve potansiyeliyle önde gelen ilçelerinden Eyüpsultan'da açılış törenine katıldık. Aynı gün İstanbul Arkeoloji sergilerinin açılışını da gerçekleştirerek tarih kokan İstanbulumuz'u hatırladık. 24 milyar liralık Ankara-Kayseri hızlı tren projesinin temelini attık. 70 bin kişinin katıldığı bu törenlerde alana ulaşana kadar bütün halkımızın ilgisi bizim için teveccühtür. 2 hafta boyunca çok sayıda kabul, toplantı ve görüşmeyle sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalıştık. Bu cumartesi de Kocaeli'de halkımızla, kardeşlerimizle toplu açılışlar, bütünleşmeyi yaşayacağız.

Firari trol kaçamadı! İBB'den 1.5 milyon kıyak geçilmişti: Yasa dışı... Haberi Görüntüle

UKRAYNA SAVAŞI

Taraflar yeniden barışa yönelirlerse bunu bizim kolaylaştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Orman Haftası ne zaman, hangi tarihte olacak 2024? Orman Haftası'nda... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ

Tercihimizi istihdamdan yana kullandık. Bu sayede dünya küçülürken biz büyüdük. Geçtiğimiz yıl yüzde 11'lik büyüme ile G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik.

Artık bu ülkeyi terör, darbeci sivil ve askeri bürokrasi, üretmek yerine rantiyeyle beslenen iş dünyası ve kifayetsiz siyasetçilerle oyalama devri bitmiştir. Küresel fiyatlardaki dengesizliği istismar edenlerin, otomobilden konuta, gıdadan elektroniğe kadar yaptıkları manipülasyonları yakından takip ediyoruz. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, bu istismarcıların kötü niyetlerini ellerinde patlatmakta kararlıyız.

Türkiye’yi ekonomik yıkımlarla, darbelerle kendi istedikleri çizgide tutanların oyunları artık işe yaramıyor.

Ülke olarak pek çok alanda verdiğimiz istiklal ve istikbal mücadelemizin ekonomideki yol ayrımında hükümet olarak tercihte bulunduk. Tercihimizi istihdamdan yana kullandık. Bu sayede üreterek büyüdük ve ihracatımızı 250 milyar dolar sınırına getirdik. Yine bu sayede dünyada istihdam azalırken biz 31 milyon sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık.

31 Mart seçimlerinde kaç oy kullanılacak? Oy kullanmazsak ne olur?... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA FINDIK FİYATI TEPKİSİ

Ordu'da fındık fiyatlarını açıkladık. Bay Kemal yine şaşırdı. Diyor ki '72 TL olarak düşündüm'. Sen düşünmeye devam et. Biz icraattan bahsediyoruz Bay Kemal. Senin icraatın var mı? Yavru ortağı da 75 düşünüyormuş. 1 dolardan, 3 doların üzerine fındık fiyatlarını nasıl getirdik buna bakın. Vatandaşın dili, gönlü başka, vatandaşın dilinden ve gönlünden geçeni biz meydanda açıkladık.

2024 MANİSA-KÖPRÜBAŞI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Köprübaşı'nda hangi... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ'DA YÜZDE 80'İ GEÇEN SÜBVANSİYON!

Doğalgazda yüzde 80'i geçen sübvansiyon sayesinde vatandaşlarımızın en düşük maliyetle evlerini ısıtmalarını sağlıyoruz.

Nijer'den ABD'ye rest! Askeri iş birliği anlaşması feshedildi Haberi Görüntüle

47 MİLYON TURİST HEDEFİ

Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler 2022 yılını, 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımıza işaret ediyor.

KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak 2024? ÖSYM KPSS... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ YARDIM PROGRAMINA AYRILAN BÜTÇE 2 KATINA ÇIKTI

Doğumdan ev onarımına, eşi vefat eden kadınlardan öksüz yetimlere kadar 49 farklı düzenli yardım programımıza ayırdığımız bütçeyi neredeyse 2 kat artırarak 11,5 milyar liraya çıkardık.

Kasadaki parayı bitirme yarışı! CHP'nin yeni adayından mevcut başkana sitem:... Haberi Görüntüle

YURTLARIN ÜCRETSİZ KULLANIM YAŞI ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz tatilinde yurtların ücretsiz kullanımını sağlayan "Seyahatsever" uygulamasında yaş aralığının 18-30'a yükseltildiğini bildirdi.

Bilim ve kültür yuvası! Hilmi Türkmen'den Üsküdar'a yeni hizmet: Ecdat... Haberi Görüntüle

SOSYAL KONUT PROJESİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading