Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kabine toplanıyor! 3 ana başlık gündemde: 3600 ek gösterge - Fahiş kira artışları - Suriye'ye yeni operasyon

Kabine toplanıyor! 3 ana başlık gündemde: 3600 ek gösterge - Fahiş kira artışları - Suriye'ye yeni operasyon

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 3 ana başlığı görüşmek üzere toplanıyor. Toplantını ana gündemini ekonomideki gelişmeler yer alırken 3600 ek göstergeye ilişkin hazırlanan çalışmalar, fahiş kira artışına karşı yapılacak düzenlemeler ve Suriye'ye yönelik yeni operasyon konularının görüşülmesi bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 19:22

2 haftalık aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmaya hazırlanıyor. Beştepe'de gerçekleştirilecek toplantıda 3 önemli konu görüşülecek.

Yavaş'ı seçim korkusu sardı! Ankara'da tek bir fotoğrafımı göremezsiniz demişti!... Haberi Görüntüle

3600 EK GÖSTERGEDEKİ SON GELİŞMELER

Toplantının ana gündem maddesi 3600 ek göstergeye ilişkin yapılan çalışmalar olacak. Ek göstergeyle ilgili hazırlanan düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmuş ve Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından 3600 ek göstergeyle ilgili yapılan çalışmaların detaylarını açıklayacağını duyurmuştu. Bu nedenle, milyonlarca memur ve memur emeklisi toplantıdan çıkacak karara gözlerini çevirdi.

Kocaeli'nde konteyner yüklü gemi limana çarptı! Vinçlerin devrilmesinden sonra bölgeye... Haberi Görüntüle

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI ELE ALINACAK

Toplantıda son günlerde görülen fahiş kira artışları konusunun masaya yatırılması bekleniyor. Hükümet, fahiş kira artışlarını Hollanda benzeri bir modelle frenlemeyi hedefliyor. Kiracı ve mal sahibini üzmeyecek bir çalışma yürütülürken "sabit oran" formülü üzerinde duruluyor. Bu konu ile ilgili çalışmalar yürüten, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yapılan çalışmaların sonucunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

Survivor yarışmacısı Yunus Emre bebeğini kaybettiğini öğrendi Haberi Görüntüle

SURİYE'YE YENİ OPERASYONDA GÜNDEMDE

Kabinenin önemli gündem maddeleri arasında Suriye'ye yapılmasını planlanan operasyon da yer alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası saldırılara karşı görev yaptığı Suriye'nin Azez, Afrin, Cerablus ve El Bab kentlerine son yıllarda terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinden saldırılar düzenleniyor. Tel Rıfat ve Münbiç!te tüm uyarılara rağmen saldırıların sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kentlerin de sınır ötesi harekatlar ile teröristlerden arındırılacağını açıkladı. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın operasyona ilişkin hazırlıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, konuşma yaparak görüşmede alınan kararları açıklayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading