Yandex Metrica
SON DAKİKA
Jeremy Rifkin'in yıllık maaşı belli oldu: Kılıçdaroğlu küreselcileri ikna etmek için servet harcıyor

Jeremy Rifkin'in yıllık maaşı belli oldu: Kılıçdaroğlu küreselcileri ikna etmek için servet harcıyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikalı danışmanı Jeremy Rifkin'e ödenecek paranın miktarını Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi açıkladı.

Gündem

28.03.2024, 09:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışman olarak belirlediği Amerikalı fütürist yazar Jeremy Rifkin'e ödenecek paranın miktarı belli oldu. Konferans başına 15 ilâ 50 bin dolar para aldığı bilinen Rifkin'e CHP'nin yıllık 1 milyon dolar vaat ettiği ortaya çıktı. 

Çılgın maaşa ilişkin iddiayı ortaya atan isim Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi oldu. Selvi'ye göre Kılıçdaroğlu'nun Rifkin'e 1 milyon dolar ödeme nedenlerinden biri, 'küreselci' batı başkentlerini adaylığı konusunda ikna etmek...

Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce Altılı Masa'nın ortak adayı olma hedefi doğrultusunda çalışmaları için ekip kurduğunu, bu ekibin Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Erdoğan Toprak, İbrahim Uslu ve Canan Kaftancıoğlu'ndan oluştuğunu belirten Selvi, Kılıçdaroğlu adının bu ekip sayesinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önüne geçmesiyle birlikte yeni bir safhaya geçildiğini yazdı. 

Jeremy Rifkin

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu için sıranın, ABD, İngiltere ve Almanya'yı ikna etmeye geldiğini yazan Selvi, CHP Lideri'nin bu nedenle ekip değişikliğine gittiğini 'küreselci' bir ekiple çalışmaya başladığını kaydetti. 

Hürriyet gazetesindeki köşesinde Selvi, "Almanya gezisine hazırlanan Kılıçdaroğlu şimdilik küreselci bir ekiple çalışıyor. Çünkü cumhurbaşkaın adaylığına karşı çıkan ABD, İngiltere ve Almanya'yı ikna etmeye çalışıyor. O nedenle diyorum ki Kılıçdaroğlu Rifkin'le, ekonomiyle ilgili görüşleri için değil, Batılı başkentlerde kendisi lehine lobi faaliyetleri yürütmesi için anlaştı. Toplantı başına 20 bin dolar, yıllık 1 milyon dolar karşılığında" ifadelerini kullandı. 

Jeremy Rifkin'in ön plana çıkarılmış olmasından Daron Acemoğlu'nun ciddi rahatsız olduğu da ileri sürülüyor. 

Jeremy Rifkin CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı programına Amerika'dan görüntülü olarak bağlanmış, Kılıçdaroğlu çevrimiçi toplantı hakkında "Milletimiz teknolojiyi de görsün" demişti.

Yazının tamamına ulaşmak için >TIKLAYIN.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading