Yandex Metrica

Japon afet uzmanından çarpıcı açıklama: İstanbul'da iki fay kırılırsa...

Japon afet uzmanından çarpıcı açıklama: İstanbul'da iki fay kırılırsa...

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de açıklamalar peş peşe geliyor. Japon afet uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen İstanbul depremine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Moriwaki, "Bir fay kırılırsa 7 iki tane kırılırsa 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası İstanbul'da beklenen depremlerin ne zaman olacağı ve büyüklüğü merak konusu oldu. 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

İKİ FAY KIRILIRSA 7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Japon Dwprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen İstanbul depremi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Moriwaki, İstanbul'da tek bir fay kırılırsa 7, iki fay kırılırsa 7.5 büyüklüğünde deprem beklediklerini ifade etti.

Japon Uzman depremin gerçekleşeceği zamana ilişkin ise yapılan çalışmalara göre "Yüzde 60-70 olasılık ile 23 sene içerisinde olabilir" dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Haberi Görüntüle

BEŞİKTAŞ, ŞİŞLİ, MECİDİYEKÖY VE ATAŞEHİR İYİ

Moriwaki ayrıca "İstanbul'da hangi ilçeler depreme daha dayanıklı?" sorusuna ise, boğazın iki yakasının sağlam olduğunu ifade ederken "Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy ve Ataşehir" iyi dedi.

Moriwaki, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'nin ise zeminin yumuşak olduğunu vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading