Yandex Metrica

Jahrein ve Ümit Özdağ Kızılay'ın 21 ülkede kurban eti dağıtmasından rahatsız oldu

Jahrein ve Ümit Özdağ Kızılay'ın 21 ülkede kurban eti dağıtmasından rahatsız oldu

CHP'ye yakınlığıyla bilinen sosyal medya ünlüsü Jahrein ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Türk Kızılay'ın, Türkiye'de ve dünyanın üç kıtasındaki 21 ülkede kurban keserek muhtaç insanlara dağıtmasından rahatsız oldu.

Gündem

23.03.2024, 10:00

İnternet üzerinden yaptığı canlı yayınlarda ve tweetlerinde küfür ve skandal dolu ifadeler kullanan sosyal medya ünlüsü Jahrein, Türk Kızılay'ın 21 ülkede kurban keserek muhtaç insanlara dağıtmasından rahatsız oldu. 

"G**ümüze giyecek donumuz yok. Kızılay Afrika Çad ülkesinde şov oldun diye binlerce kurban kesti. Gerçekten daha geri zekalıca çık az şey gördüm." diyerek skandal bir tweet yayınlayan Jahrein Ahmet Sonuç'a Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da eşlik etti.

Özdağ, konuya ilişkin paylaştığı tweetinde şu ifadeleri kullandı:

"Türk Diyanet Vakfı Burkina Faso’da 125 bin aileye kurban eti dağıtmış. Bu yaptığı insani ve İslami değil. Türkiye’de milyonlar et yiyemezken Burkina Faso’da kurban eti dağıtamazsınız."

Daha sonra Türk Diyanet Vakfı'nı hedef alarak bir tweet daha paylaşan Özdağ, "Kerem Kınık Uganda’da tanımadıklarına kurban dağıtacağın yerde Kızılay personelinin maaşlarına zam yapsaydın insanlar sürünmezdi. Türk Milleti açken yurtdışına yardım politikası siyasal ahlaksızlıktır." diyerek ırkçı söylemlerine devam etti.

Özdağ ve Jahrein'in paylaşımlarına birçok vatandaş, "Ne zararı varmış dağıtmasının? Benim kurban da Burkina Faso'da kesilmiş. Allah kabul etsin. Gariban yoksul halk yılda bir defa et görmüş, çok mu? Hem de Türkiye'deki fiyatın yarısına kesilmiş." şeklinde tepki gösterdi.

Tokat’ta deprem fırtınası sonrası Naci Görür'den uyarı: Güneybatıdakiler dikkatli olmalı Tokat’ta deprem fırtınası sonrası Naci Görür'den uyarı: Güneybatıdakiler dikkatli olmalı Haberi Görüntüle

BAŞKAN KEREM KINIK: KIZILAY İBADETE VEKALET İLE ARACILIK EDER

Jahrein'in tweetine yanıt veren Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 

"Kurban imkânı olan mümin için mali bir ibadettir. Kızılay da yıllardır yurtiçi/dışı bu ibadete vekâlet ile aracılık eder. Bağışçılarımızdan kurbanlarının yurt dışındaki muhtaçlarla paylaşılmasını talep edenler için bize düşen tabii ki o şartı yerine getirmektir." ifadesinde bulundu.

Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat Doblo park etti: İşte o anlar Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat... Haberi Görüntüle

DİYANET'İ 100 BİN DOLAR ZARARA UĞRATMIŞ

Öte yandan, ırkçı ve provokatif açıklamalarıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk eden Ümit Özdağ'ın Diyanet Vakfı'nı 100 bin dolar zarar uğrattığı ortaya çıktı. 

Türkiye Diyanet Vakfı ile Özdağ'ın bir dönem başkanı olduğu Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi'nin (ASAM) arasında geçmişte bir protokol imzaladığı öğrenildi.

Diyanet yetkilileri o dönem Özdağ'a 8 bin dolar, ASAM'daki emekli general ve askerlere 1500 dolara yakın maaş ödendiğini fakat dini konulardan ziyade güvenlik gibi farklı alanlarda 'farklı' araştırmalar yapıldığını tespit etti. Bu nedenle de daha önce 100 bin dolar harcanan DİYAM, Türkiye Diyanet Vakfı'nı zarara uğrattığı ve faydalı olmadığı görülerek kapatıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading