Yandex Metrica

İzmir'in yerel radyo kanalında mülteciler hakkında skandal ifadeler!

İzmir'in yerel radyo kanalında mülteciler hakkında skandal ifadeler!

Ege’de Son Ses adlı yerel bir radyo kanalında Murat Karakaş ismindeki bir gazetecinin programda yaptığı ‘mülteci’ yorumu sosyal medyanın büyük tepkisini çekti.

Gündem

23.01.2024, 17:46

Karakaş, katıldığı radyo programında mültecilerle ilgili ırkçı ve cinsiyetçi yorumlarda bulundu. Karakaş, "Aslında Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde konuk ederiz aslında. Gidiyor Afganistan sakallı sakallı leş gibi… Ukrayna’dan böyle, ne derler… Neyse tanımı burada kullanmayayım, bayan mülteciler gelse daha güzel olmaz mı?" şeklinde skandal ifadelere imza attı.

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ: ASLA KABUL EDİLEMEZ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Murat Karakuş'un ifadeleri üzerine resmi bir açıklama yayımladı. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklamasında "Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez“ ifadeleri kullanıldı. Meslek etiği ve değerlerine vurgu yapan cemiyet, "Kendisinden mesleğimiz ve tüm haksızlığa uğrayan kişiler adına özür bekliyor, kentimizde, bölgemizde yayıncılık ve gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceğimizi duyuruyoruz“ denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading