Yandex Metrica
SON DAKİKA
İzmir'de düzenlenen iktisat kongresinde ABD'li profesörden haddi aşan sözler! Muhalefet sözcülüğüne soyundu

İzmir'de düzenlenen iktisat kongresinde ABD'li profesörden haddi aşan sözler! Muhalefet sözcülüğüne soyundu

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan Japon asıllı ABD'li Prof. Dr. Francis Fukuyama, etkinliğe ne için katıldığını unutarak muhalefet güzellemesine soyundu.

Gündem

23.01.2024, 20:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi amacından saparak siyasi propagandaya yer verilen bir konferansa dönüştü. 

Liberalizm ve neo-liberalizmin geldiği noktanın insanlık için gelebilecek son nokta olduğu yönündeki fikirleriyle tanınan Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Francis Fukuyama, çevrimiçi katıldığı kongrede haddi olmayan açıklamalarda bulundu. 

KALKAN-15 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Düzensiz göçmenlerin kaldığı otellere baskın... Haberi Görüntüle

KONUŞMASI AMACINDAN SAPTI 

Türkiye'nin iç siyasetine karışan ve Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla konuşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' diyen Prof. Dr. Fukuyama, 14 Mayıs seçimleri için adeta muhalefet adına oy istemeye soyundu.

2024 TOKİ KAHRAMANMARAŞ DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI - TOKİ... Haberi Görüntüle

TÜRK SİYASETİNE KARIŞTI 

Fukuyama'nın Türk siyasetine yönelik hadsiz açıklaması, "Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in üzerine vazife olmamasına rağmen iktisat kongresi düzenleme inadının altında yabancılara seçim öncesi Türkiye'nin içişlerine müdahale için bir platform oluşturma amacı mı vardı?" sorusunu akıllara getirdi. 

Trabzonspor ceza alacak mı, kaç maç? Trabzonspor'a ne cezası verilecek? Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİ 

Kongreye çevrimiçi katılan Prof. Dr. Francis Fukuyama, "Küresel Siyaset, Demokrasi ve Türkiye" başlığıyla bir sunum yaptı. "Global trendde otoriteryen hükümetler nezdinde Türkiye'nin artık lider örneklerden biri olduğunu" söyleyerek algı çalışması yapan Prof. Dr. Fukuyama, "Türkiye'nin demokrasisini yenilemesinin yeni bir modeli karşımızda. Çünkü birkaç ay içerisinde seçimleriniz var. Türkiye'de demokrasinin yenilenmesi ve daha güzel temellere oturtulması adına bir şans var. Muhalefetin seçimleri kazanması umudu var" sözleriyle 14 Mayıs seçimleri için muhalefet adına oy istedi.

Yasa dışı bahise geçit yok! Suç örgütünün elebaşı İzmir'de enselendi Haberi Görüntüle

SÖZDE İKTİSAT KONGRESİ ALTILI MASA'NIN PROPAGANDA ARENASINA DÖNÜŞECEK 

Diğer yandan sözde iktisat kongresi adı ile yapılan etkinlik CHP ve ortaklarının seçim propagandası yaptığı bir arenaya dönüşecek. 

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Altılı Masa'da yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 16.00'da kongrede konuşma yapacak.

CHP örgütü Kılıçdaroğlu'nu havalimanında karşılayarak kongrenin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ne kadar getirerek kongreyi adeta CHP ve ortaklarınının seçim şovuna dönüştürecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading