Yandex Metrica
SON DAKİKA
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden büyük düzenbazlık: Öğrencileri çalıştırıp ücretlerini vermediler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden büyük düzenbazlık: Öğrencileri çalıştırıp ücretlerini vermediler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzfaş, Eylül başında düzenlenen İzmir Gastronomi Fuarı kapsamında uluslararası öğrencilerden stantlarda görevli olmalarını ve geleneksel yemekleri ile danslarını tanıtmalarını istedi. Fuarın ardından görevli öğrencilere ödeme yapılacağını söyleyen İzfaş, iki aydır çeşitli bahanelerle ücretleri ödemiyor. İzfaş, ücretlerin ödenmesi konusunda görüşmek isteyen öğrencilere randevu bile vermiyor.

Gündem

23.01.2024, 22:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Terra Madre Anadolu İzmir Gastronomi Fuarı kapsamında İzmir'de bulunan uluslararası öğrencilere belirli bir ücret karşılığında ülkelerinin stantlarında görevli olmalarını teklif etti. Fuarın hemen ardından ödemelerin yapılacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki aydır çeşitli bahanelerle öğrencilerin ücret taleplerini erteliyor.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı, ne zaman 2024?... Haberi Görüntüle

ÖDEME VAADİYLE KANDIRIP ÇALIŞTIRILAR

Uluslararası öğrencilere, belli bir ücret karşılığında kendi ülkelerine ait stantlarda ülkelerine has yemekleri ve danslarını tanıtmalarını teklif eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzfaş, fuarın ardından öğrencilere ödemelerini yapmadı. Fuarın bitiminden hemen sonra ödeme yapılacağını söyleyen İzfaş iki aydır öğrencileri türlü bahanelerle geçiştiriyor.

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması... Haberi Görüntüle

TANITILACAK YEMEKLERİN MALZEMESİ BİLE VERİLMEDİ

Fuar başlamadan önce öğrencilere, yemek yapabilmeleri için gerekli malzemelerin tedarik edileceğini söyleyen İzfaş, öğrencilere hiçbir malzeme getirmedi. Öğrenciler fuarda tanıcakları yemeklerin malzemelerini de kendi ceplerinden karşıladı. 

CHP'li Ekrem İmamoğlu işçilerinin hakkına göz koydu! İBB bünyesinde çalışan... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERİ AÇ BIRAKTILAR

Fuar boyunca stantlarda görevli olan öğrencilere öğle yemeği verileceği söylenmesine rağmen fuarın ilk iki gününün ardından öğrencilere verilen yemekler de kesildi. Tüm gün boyunca çalışan öğrenciler yiyecekleri yemeklerin masrafını da kendileri karşıladı.

Trafik ışıkları değişiyor! Dört renkli trafik ışığı mı geliyor? Beyaz... Haberi Görüntüle

İZFAŞ RANDEVU BİLE VERMİYOR

Öğrenciler fuar boyunca stantlarda bulunmak, geleneksel kıyafetleri ile açılış yürüyüşüne katılmak, ülkelerine özgü yemekler yapmak, yemeklerini ve geleneksel danslarını tanıtmak üzere görevlendirilmişti. İzmir Belediyesi'ne bağlı İzfaş'ın teklifiyle fuarda görevli olan öğrenciler tam 2 aydır belediyenin vadettiği ödemeyi alamıyor. İzfaş,  konu hakkında görüşmek isteyen öğrencilere dönüş yapmıyor ve randevu vermiyor.

TRHaber Özel: Beyza Türkyılmaz

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading