Yandex Metrica

İzmir Belediyesi'nden yeni skandal: Yarı çıplak semazen

İzmir Belediyesi'nden yeni skandal: Yarı çıplak semazen

CHP'nin toplumun değer yargılarını hiçe sayan uygulamalarına bir yenisi eklendi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Dünya Belediyeler Birliği Kültürü Zirvesi" için düzenlediği gala gecesinde 'semazen' skandalı yaşandı.

Gündem

19.02.2024, 14:59

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi gala gecesi skandal görüntülere sahne oldu. Etkinlikte sahneeye yarı çıplak bir semazen çıarılarak dans gösterisi sunuldu.

SÖZDE SEMAZEN DANS ETTİ

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için gala yemeği organize etti. 10 Eylül'de düzenlenen organizasyonda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve 65 ülkenin delegasyon üyelerinin yanısıra CHP'nin önemli isimleri yer aldı. Törende yarı çıplak bir dançı, semazen olarak sahneye çıktı. Dansçı ney eşliğinde dans etti.sözde sema yaptı. 

izmir semazen skandal

SOYER: YEPYENİ BİR KÜLTÜR

Galada kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, insanlığın yeni bir dönemeçte olduğunu, bu nedenle yeni bir kültürel temele ihtiyaç olduğunu söyledi. Soyer ''Cesur adımlar atarak yerelde ve evrensel ölçekte uygulanabilecek yepyeni bir kültür yaklaşımını oluşturmak zorundayız. Bu zirvede tarifini yaptığımız ve resmi deklarasyonda da yer verdiğimiz bu yeni yaklaşımın adı: 'Döngüsel Kültür'" ifadesini kullandı. 

izmir yarı cıplak semazen

CHP'Lİ BELEDİYELER BUNU HEP YAPIYOR

Aslında izmir'de yaşanan bu skandal ilk değil. Geçtiğimiz dönemde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği Şeb'i Arus etkinliğinde, Mevlevi geleneğinde yer almayan kadın-erkek bir arada sema gösterisi yapmıştı. Kuran’ı Kerim Aşr-ı şerifin Türkçe olarak okunduğu o etkinlikte,  naat Farsça aslından değil usule aykırı olarak Türkçe okunmuştu. Pek çok kişi geleneğin tahrif edilmesiyle düzenlenen o etkinlik nedeniyle, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na büyük tepki göstermişti. 

ibb kadinli erkekli sema

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading