Yandex Metrica

İYİ Partili Ümit Özlale: Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretinden rahatsız değiliz

İYİ Partili Ümit Özlale: Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretinden rahatsız değiliz

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaretinden parti olarak rahatsız olmadıklarını söyledi. Ümit Özlale, mutabakat metni doğrultusunda HDP'den oy istenebileceğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir konuşulan ve ileri bir tarihe ertelenen HDP ziyaretini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la TBMM'de görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapalı kapılar ardında PKK'nın siyasi şubesiyle neler konuşuluduğu merak ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamaları, PKK propagandasına dönüşmüştü. Kutlamalarda söz alan Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, terörist ele başı bebek katili Abdullah Öcalan'ın için 'özgürlük' çağrısı yapmış skandal ifadeler kullanmıştı.

Daha sonrasında Kandil'den peş peşe açıklamalar yapılmış ve Alltılı Masa'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesi gerektiği belirtilmişti.

PKK elebaşlarından Sabri Ok, "Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler" ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün yöneticilerinden olan Bese Hozat, ''Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor. Tarihi bir anlamı var" diyen Hozat, güçlü ve birlikte bir mücadele yürütülürse Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimi kaybettireceklerini savundu.

Altılı koalisyonun ortaklarından İYİ Parti'nin Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Gazete Duvar'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Jackie Chan'in son hali viral oldu! O fotoğraf hakkında konuştu Jackie Chan'in son hali viral oldu! O fotoğraf hakkında konuştu Haberi Görüntüle

''HDP İLE YAPILAN ZİYARET RAHATSIZLIK YARATMADI''

Ümit Özlale, "Ağıralioğlu’nu istifaya götüren süreç Cumhurbaşkanı adayınız Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaretiyle hızlandı. Partinizde bu ziyarete hala tepki gösterenler var mı? Bu konuya ilişkin parti olarak tutumunuz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi;

''Ziyarete tepki gösteren yoktu. Yavuz Ağıralioğlu’nda bir rahatsızlık yarattı ama partide bir rahatsızlık yaratmadı. Biz Ortak Politikalar Mutabakat Metni hazırladık. Anayasa değişikliği önerisi hazırladık. Bütün bunların altına altı siyasi partinin genel başkanı imza attı. Dolayısıyla kendini bağladı.''

İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! Haberi Görüntüle

Sosyal medyadan 'fahiş yemeğe boykot' çağrısı! 20-21 Nisan'da kafe ve restorantlara gitmeyin çağrısı yapıldı! Sosyal medyadan 'fahiş yemeğe boykot' çağrısı! 20-21 Nisan'da kafe ve... Haberi Görüntüle

''MUTABAKAT METNİ DOĞRULTUSUNDA OY İSTEYECEK''

''Bu olduktan sonra, bu mutabakat metni imzaladıktan sonra bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayı HDP’yi de ziyaret edecek, AK Parti’yi de ziyaret edecek, MHP seçmeninden de Vatan Partisi seçmeninden de oy isteyecek.'' diyen Ümit Özlale, ''Oy isterken de o mutabakat metni doğrultusunda oy isteyecek. Kendisini bağlayan metnin dışına çıkıp bir şey vaat etmeyecek.'' ifadelerini kullandı.

Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı!  Bakan Şimşek o iddiaları yalanlandı: Derdimiz millete hizmet! Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı! Bakan Şimşek o iddiaları... Haberi Görüntüle

''HUZURSUZLUK TEDİRGİNİLK YARATMADI''

Siyasi partilerin de o metni imzaladığını belirten Ümit Özlale, ''Siyasi parti liderleri o metni imzaladı ve dedi ki; Türkiye’deki her seçmenden, buna HDP seçmeni de dahil, gidip oy isteyeceksin. Bundan daha doğal bir şey yok. Kemal Bey de Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı seçildikten sonra diğer partileri ziyaret ettiği gibi HDP’yi de ziyaret etti. Bu partide herhangi bir huzursuzluk, tedirginlik yaratmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading