Yandex Metrica

İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden ardı ardına kongre kararı! Muhalifleri mi eleyecekler?

İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden ardı ardına kongre kararı! Muhalifleri mi eleyecekler?

İYİ Parti'de kurultay süreci 3 Ekim'de ilçe ve il kongreleri ile başlarken Saadet Partisi 8. Olağan Kongresi'ni 30 Ekim'de yapma kararı aldı. Ani kongre kararlarının 6'lı masadaki muhalif sesleri elemek için bir hamle olduğu yorumları yapılıyor.

Gündem

23.01.2024, 22:13

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, Başkanlık Divanı milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda partinin 3. olağan kurultayının yapılması kararı alındı. 

Kurultay sürecinin 3 Ekim'de ilçe ve il kongreleriyle başlaması ve ardından 3. olağan kurultayın yapılması kararlaştırıldı.

Yapılacak olan toplantıda ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin, teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alındı. 

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

SAADET PARTİSİ DE KONGRE KARARI ALDI 

Öte yandan Saadet Partisi, 8. Olağan Büyük Kongresi'ni 'Seçimlere ve İktidara Hazırlık' teması ile 30 Ekim Pazar günü yapacağını açıkladı. 

Saadet Partisi Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nın yazılı açıklama ise şu şekilde:

Yasal zorunluluk gereği, partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi’nin 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. 81 ilden teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremiz, ‘Seçimlere ve İktidara Hazırlık’ çalışmalarımızı taçlandıracağımız bir kongre olacaktır.

8. Olağan Büyük Kongremizin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı kongremize davet ediyoruz. Siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunarız.

Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye... Haberi Görüntüle

6'LI MASADA KILIÇDAROĞLU ÇATLAĞI 

Ardı ardına yapılacak olan kongreler ile 6'lı masadaki muhalif seslerin susturulmaya çalışılacağı veya egale edilmesi için görüşüleceği düşünülüyor. Cumhurbaşkanlığı adayı için Kılıçdaroğlu'nun kendisini ön plana çıkarmaya çalışması başta İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından kabul edilmezken, söz konusu kongreler ile Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı muhalif bir söylem üretilebileceği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading