Yandex Metrica

'İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olamaz' demişlerdi! Şimdi 6+1'lik masada kimsenin sesi çıkmıyor

'İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olamaz' demişlerdi! Şimdi 6+1'lik masada kimsenin sesi çıkmıyor

HDP, 6'lı Koalisyonun görünmeyen ortağından resmi ortaklığına evrilirken İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'ın geçmişte yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Aydın, geçtiğimiz yıl HDP'nin Altılı Masa'nın ortağı olduğuna yönelik ifadelere "İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz" şeklinde yanıt vermiş ve çok sert ifadeler kullanmıştı.

Gündem

29.02.2024, 14:43

PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu her fırsatta ilan eden HDP, 6'lı Koalisyona katılmış ve 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkartmayarak Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklamıştı. HDP'den gelen açıklamalar ve Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti sonrasında masanın HDP ile olan ortaklığı bir kez daha apaçık bir şekilde gün yüzüne çıktı.

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Kalıcı çatışma riski var Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Kalıcı çatışma... Haberi Görüntüle

"HDP'NİN OLDUĞU YERDE İYİ PARTİ OLMAZ"

HDP'nin masa ortaklığı neticesinde en çok eleştiriyi alan parti 'Milliyetçi' olduğunu iddia eden İYİ Parti olmuştu. Parti yetkilileri ise bu eleştirilere kulak tıkamayı tercih etti ve HDP ortaklığını sessiz kalarak onayladılar.

Hal böyleyken İYİ Parti kurmaylarının geçmişte HDP'ye yönelik yaptığı paylaşımlar bir kez daha ortaya çıktı. Paylaşımları ortaya çıkan isimlerden biri ise İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın oldu.

Koray Aydın, 5 Eylül 2022'de HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti'nin olmayacağını ifade ederek şu paylaşımı yapmıştı:

"HDP, Millet İttifakı'nın ve Altılı Masa'nın bir parçası değildir; olmayacaktır! İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz, HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz; olmayacaktır! Asılsız varsayımlar ve sorumsuz beyanlar, Millet İttifakı ruhunu zedeler ve sadece rakip ittifaka hizmet eder." 

Survivor Ogeday ve Acun neden tartıştı, ne oldu? Acun Ilıcalı ile Ogeday arasında ne geçti? Survivor Ogeday ve Acun neden tartıştı, ne oldu? Acun Ilıcalı... Haberi Görüntüle

"HDP İLE YAN YANA OLMAK MÜMKÜN MÜ?"

Koray Aydın, 6 Kasım 2011 tarihinde ise HDP ile İYİ Parti'yi yan yana göstermenin mümkün olmadığını ifade eden bir paylaşım yapmıştı. 

Aydın'ın söz konusu paylaşımı ise şu şekilde:

"Milliyetçi değilim diyen, ama milliyetçi oylara da göz diken AK Parti'nin işine en çok yarayacak şey nedir? Bizi bunlarla (HDP ile) yan yana göstermek! Bu mümkün mü? Değil! Bu tezgahları geçin artık! Birbirinize pas vererek, İYİ Parti'nin yoluna taş koymayı bırakın artık!"

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'Deniz Parkı' uyarısı: 'Yaratılacak fiili durumları kabul etmeyeceğiz' Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'Deniz Parkı' uyarısı: 'Yaratılacak fiili durumları kabul... Haberi Görüntüle

HDP İLE İTTİFAKA "PKK İTTİFAKI" DEMİŞTİ

Koray Aydın, 3 Mart 2019 tarihinde ise HDP ile olan ittifakı PKK ittifakı olarak tanımlamış ve şunları söylemişti:

"Bu milletin, bölünme protokolünün altına imza atanlar ittifak halinde olduklarını bir tarafa yamamaya çalışıyor. Hiç boşuna uğraşmayın, HDP sizin yanınıza yakışır. Alın mürüvetini birlikte görün. Bizim olduğumuz yerde ne bir PKK ittifakı ne de onunla işbirliği söz konusu olur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading