Yandex Metrica
SON DAKİKA
İYİ Parti'nin 'Kılıçdaroğlu' anketi ortaya çıktı! Akşener B planı hazırlığı içinde

İYİ Parti'nin 'Kılıçdaroğlu' anketi ortaya çıktı! Akşener B planı hazırlığı içinde

Altılı masada adaylık tartışmaları devam ederken dün İYİ Parti'de başkanlık divanı yapıldı. 26 Ocak'taki altılı masa toplantısı öncesi kritik değerlendirmeler yapılırken İYİ Parti'nin elindeki son anket ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Seçimlerin gerçekleşmesine yaklaşık 4 ay var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etti. 26 Ocak'ta 11. kez bir araya gelecek olan altılı masa, cumhurbaşkanı adayını açıklayacak mı? Kulislerde konuşulana göre Perşembe günü yapılacak toplantıda adaylık konusu gündeme gelecek ancak resmi açıklamanın Şubat ayına kalması bekleniyor.

Dün İYİ Parti'de başkanlık divanı yapıldı. 26 Ocak'taki altılı masa toplantısı öncesi kritik değerlendirmeler yapıldı. Peki İYİ Parti'de cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin kulislerde neler konuşuldu? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kulislerdeki son bilgileri aktardı ve İYİ Parti'nin elindeki Kılıçdaroğlu anketinden bahsetti.

'Hiçbir yakınım ihaleye giremez' demişti! Mansur Yavaş'tan büyük vurgun: Aynı... Haberi Görüntüle

KURMAYLARININ ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

Dicle Canova'nın açıklamalar şu şekilde; ''İyi Parti Başkanlık Divanı'nda Meral Akşener adayın belirlenme yöntemlerine ilişkin kurmaylarının önerilerini dinledi. Bazıları ucu açık anket önerdi bazıları sadece altılı masada ki liderlerin isminin yer alacağı bir anket yapılmasını önerdi. Bazı kurmaylar da adı geçen tüm aday adaylarının isminin yer alacağı bir anket yapılmasını önerdi. Toplantıda net bir karar çıkmadığı öğrenildi. Meral Akşener'in not almakla yetindiği ifade ediliyor. Akşener bu önerileri liderlere de aktaracak.

Abdulkadir Uraloğu'ndan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 'Taşeron' lafına tepki: Milletimiz için... Haberi Görüntüle

ADAY BELİRLEMEK İÇİN ÖZEL TOPLANTI

Altılı masa, rutin toplantıları dışında, 26 Ocak'taki toplantının ardından bir özel toplantı yapılabileceği konuşuluyor. Bu kez liderlerin sadece adayı konuşmak için bir araya gelebileceği belirtiliyor. Muhalefet cephesinde adayın 15 Şubat'tan önce açıklanması bekleniyor. Toplantıda İYİ Parti parlamenter sisteme geçişe dönük temel adımların yer alacağı sade, pratik, basit ve temel prensipleri hedef alan bir yol haritası olması gerektiğini vurgulayacak.

Son dakika... Gümrük kapısında tarihi operasyon: Rekor miktarda eroin ele... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ'DE KILIÇDAROĞLU ANKETİ

Dün İYİ Parti'nin başkanlık divanı toplantısında bir isim konuşulmasa da adaylık için değerlendirmeler yapıldı. Bazı parti kurmaylarının Kılıçdaroğlu'nun sağ seçmen nezdinde etkisi olmadığı yönünde yorumlar yaptığı aktartılıyor. İYİ Parti'nin elinde parti seçmeninin üçte birinin Kılıçdaroğlu ismine sıcak bakmadığı yönünde bir araştırma olduğu belirtiliyor. Bazı parti kurmayları ise Kılıçdaroğlu'nun geri adım atmaması halinde ne yapılacağının değerlendirilmesi gerektiği yönünde mesajlar verdiği ve B planının olması gerektiğini söylediği ifade ediliyor.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading