Yandex Metrica
SON DAKİKA
İYİ Parti lideri Akşener'i 26 yıl önceki sözleriyle kendisi yalanladı! Bakın 28 Şubat hamiliğine nasıl soyunmuş

İYİ Parti lideri Akşener'i 26 yıl önceki sözleriyle kendisi yalanladı! Bakın 28 Şubat hamiliğine nasıl soyunmuş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup toplantısında 'Biz 28 Şubat’ın karşısında olduk” açıklamasıyla şaşırttı. Akşener, 28 Şubat post modern darbesi sürecinde İçişleri Bakanı olarak görev alıyordu. 28 Şubat darbesinin karşısında durduğunu söyleyen Akşener'in 26 yıl önce 32. Gün programındaki 28 Şubat kararlarıyla ilgili açıklamaları darbeye karşı durmadığını açıkça gösterdi. Akşener'in 32. Gün'de yaptığı açıklamaları gösteren video ise sosyal medyada bir kez daha gündem oldu. İşte Akşener'in 26 yıl önce kendisini yalanladığı o sözleri...

Gündem

23.01.2024, 20:19

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün parti grup toplantısında konuştu. Akşener toplantıda ''Dün 28 Şubatların karşısında biz vardık, bugün milletimizin yanında biz vardık. Dün 'muhtar bile olamaz' diyenlerin karşısında biz vardık.'' ifadelerini kullandı.

2024 Uşak Belediyesi iftar çadırı kuruldu mu? Uşak'ta iftar çadırı... Haberi Görüntüle

ARŞİVLER AKŞENER'İ BAKIN NASIL YALANLADI

Ancak arşivler Akşener'in o sözlerini yalanlıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 28 Şubat post modern darbesi sürecinde İçişleri Bakanı olarak görev yapıyordu. 28 Şubat darbesinin karşısında olduğunu iddia eden Akşener'in Millî Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün isimli programda gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sorularına verdiği cevaplar yeniden gündem oldu.

Türkiye yasta CHP kutlamada! 12 şehidimizden utanmadan göbek attılar! CHP'li... Haberi Görüntüle

AKŞENER'İN 28 ŞUBAT DARBESİNDEKİ YÜZÜ

İşte Akşener'in Mehmet Ali Birand'ın sorularına verdiği cevaplar:

Akşener: Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.

Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet'e düşen var, Adalet Bakanlığı'na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelde yayınladı. Ben uygulamayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener: Evet

Birand: Ve bir tülü uygulanamıyor.

Akşener: Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading