Yandex Metrica
SON DAKİKA
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine destek: Onları da ikna etmeye çalışacağız!

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine destek: Onları da ikna etmeye çalışacağız!

İYİ Parti'nin "HDP ile iş tutarım ama aynı masaya oturmam tiyatorusu" sürüyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesine destek verdiğini ifade ederek "HDP'liler de bizim seçmenimiz. HDP'nin var olma hakkını tanıyoruz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:33

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi sonrası ilk tebrik Altılı Masa'nın 'gizli' ortağı HDP'den gelmişti. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediklerini söyleyip davette bulunmuştu. Altılı Masa'yı dağıtan ve 72 saat sonra geri dönen Meral Akşener, geçtiğimiz akşam katıldığı canlı yayında, HDP'li Sancar'dan 'hoca' olarak bahsedip CHP ile HDP'nin görüşmesine yeşil ışık yakmış ve "CHP, HDP ile görüşebilir ama bizim olduğumuz masaya getiremez." demişti. 

1 Nisan resmi tatil mi, seçim sonrası okul var mı?... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geride kalan gün yaptığı açıklamayla, Kılıçdaroğlu'nun yakın bir tarihte HDP'ye ziyaret gerçekleştireceğini söylemişti. 

İYİ Parti kanadı, ittifakın 'gizli' ortağının bu çıkışından rahatsız olmuş, İP Sözcüsü Kürşad Zorlu, "CHP Genel Başkanı olarak istediği partiyle görüşebilir" çıkışı yapmıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise dün yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı adayı olarak HDP ile görüşeceğini' söyledi. 

İstanbullunun parası ile arsa almışlar! Fatih Keleş'in Ekrem İmamoğlu'nun babası... Haberi Görüntüle

"AYNI MASAYA OTURMAM TİYATROSU"

İYİ Parti ile CHP arasındaki, "HDP ile iş tutarım ama aynı masaya oturmam tiyatorusu" ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. 

Yeni yalan yine yalan! CHP trollerinin algısı bozuldu: Videodaki kişi... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ: ONLARI DA İKNA ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesine destek vererek, "HDP'liler de bizim seçmenimiz. Onlara da anlatacağız, onları da ikna etmeye çalışacağız. Dolayısıyla sayın Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak HDP ziyaret etmesi kadar normal bir şey yok" dedi. İYİ Parti ve HDP ilişkisinin önümüzdeki dönemlerde çokça konuşulacağını vurgulayan Özlale, bu duruma var olma hakkı ve siyaset yapma özgürlüğü üzerinden yaklaşılması gerektiğini ifade etti. 

Murat Kurum'dan sandık güvenliği vurgusu: 'Yine kazandık, aramızda kalsın öndeyiz... Haberi Görüntüle

"HDP'NİN, SEÇMENLERİNİN KAPISINI ÇALACAĞIZ"

Meral Akşener'in yardımcısının sözlerinin alt metninde terörle iltisaklı HDP'yi meşrulaştırma girişimi de bulunuyor. Özlale, HDP'yi Türkiye'nin 3. büyük partisi olduğunu söyleyerek, "HDP, 6 milyondan fazla oy aldı, Meclis'te grubu var. Biz yasama faaliyetlerini HDP ile beraber yapıyoruz" dedi.

İYİ Parti'nin her zaman HDP'nin 'var olma' hakkını tanıdığını dile getiren Özlale, HDP seçmenin de kapısını çalacaklarını belirterek sözlerini şöyle devam etti;  "Hukuksuz kayyum atamalarına karşı çıktığımızı, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına gözü kapalı 'evet' demeyeceğimizi buradan daha öncesinde de deklare ettik. Dolayısıyla İYİ Parti, her zaman HDP'nin var olma hakkını tanıyor. Bunun dışında bir de siyaset yapma özgürlüğü var."

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading