Yandex Metrica
SON DAKİKA
İYİ Parti'de ortalık karıştı! Yeni bir Genel Başkan ve kadro ile yola devam edilecek!

İYİ Parti'de ortalık karıştı! Yeni bir Genel Başkan ve kadro ile yola devam edilecek!

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, yaptığı duyuruda "Önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve genel başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim yenilgisi sonrası partisinde ağır tepkilerle karşılaştı. Parti teşkilatlarında istifalar hızlanırken parti içindeki muhalifler bir platform kurdu. 'Ortak Akıl Platformu' adı verilen yapı bir de açıklama yayınladı. İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal açıklamayı yaptı. Sert ifadelerin yer aldığı bir açıklama yayınlayan Baykal, "Ortak Akıl Platformu kurulmuştur. Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve Genel Başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz." ifadelerine yer verdi. 

Eylem Tok ve katil oğlu ABD'ye firar etmişti! Kanlı geceden... Haberi Görüntüle

CHP'DEN SONRA İYİ PARTİ DE KARIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta seçimi açık ara farkla kazanmasının ardından CHP ve İYİ Parti'de ortalık kızıştı. CHP ile ittifak nedeniyle seçim yenilgisinin faturası partide Meral Akşener'e kesildi. İYİ Parti, 24-25 Haziran'da Kurultay'a gitme kararı alırken, partide de muhaliflerin çalışması hız kazandı. Akşener'e kazan kaldıran isimler bir araya gelirken, son olarak bir ortak platform kuruldu.

Kızıl Goncalar'ın Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş'ın sevgilisi var... Haberi Görüntüle

MUHALİFLER ORTAK AKIL PLATFORMU'NU KURDU

Meral Akşener'e karşı taleplerini ileten muhalifler, 'Ortak Akıl Platformu' adı altında bir de bildiri yayınladı. Bildiriyi paylaşan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, yeni bir Genel Başkan adayı ve kadro vurgusu yaptı.

İstanbul'u CHP zulümden kurtarmalıyız! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Muradına erecek Haberi Görüntüle

YENİ BİR KADRO İLE YENİ BİR GENEL BAŞKAN 

Baykal bildiriyi yayınladığı paylaşımında şu açıklamalara yer verdi; 

Ortak Akıl Platformu kurulmuştur. Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve Genel Başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz.

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı mı, ne zaman? 2024-YÖKDİL/2 sınav takvimi Haberi Görüntüle

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN TASVİYESİ DURDURUMALIDIR"

Platformun bildirisinde Türk Milletçiliği çizgisinin altı çizildi.  Uzun süredir İYİ Parti'nin milliyetçi çizgiden uzaklaştığı belirtiliyor, ülkücü isimlerin tasviye edildiği bildiriliyordu. Ortak Akıl Platformu metninde de bu ifadeler yer aldı, Partinin kurucu iradesi olan Türk Milliyetçiliği söylemi desteklenmeli ve Türk Milliyetçilerinin yönetim kadrolarından tasviye edilmesi durdurulmalıdır." ifadesine yer verildi. 

Cezayir - Güney Afrika maçı bugün mü, ne zaman? Cezayir... Haberi Görüntüle

"KAMUOYU ÖNÜNDE HESAP VERİLMELİ"

Bildiride seçim yenilgisinin hesabının verilmesi gerektiği vurgulandı, "Halkta karşılığını bulmayan, partimizin oy kaybına neden olan başarısız ittifak ve altılı masa sürecinin mimarları kamuoyu önünde hesap vermelidir." ifadeleri kullanıldı.

2024 Ataşehir iftar çadırı kuruldu mu? Ataşehir'de iftar çadırı nereye... Haberi Görüntüle

"EMEK VERMİŞ EHİL KİŞİLERE BIRAKILMALI"

Meral Akşener, seçim öncesi kendisine karşı gelebilecek herhangi bir hamlenin önünü kesmek için teşkilatları doğrudan kendisine bağlamıştı. Platform, bu konuda da taleplerini iletti. Bildiride, Genel Başkan tüm yetkileri kendinde toplamak yerine bu görevleri liyakatli ve partiye emek vermiş ehil kişilere bırakmalıdır." dedi.

Eski İçişleri Bakanı Soylu, Murat Kurum'u anlattı: Onu felaketlerde çalışırken... Haberi Görüntüle

"TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMALI"

Yapılan açıklamada, "Ortak Akıl Platformu kurulmuştur. Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve Genel Başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading