Yandex Metrica

İYİ Parti anne ve babayı reddetti: Aile hakkında LGBT ile aynı düşünüyorlar

İYİ Parti anne ve babayı reddetti: Aile hakkında LGBT ile aynı düşünüyorlar

'Başörtüsü' ve 'aile' konusunda hükümetin anayasa değişikliği teklifi Meclis'teki komisyonda görüşülüyor. İYİ Partililer "Aile erkek, kadın ve çocuklardan oluşur" maddesine karşı çıkıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Eşcinsel bireyler arasında resmî nikâhı ve gay erkeklerle lezbiyen kadınların evlatlık çocuk sahibi olmalarını hedefleyen 'LGBT lobisi', muhalefet kesimlerinden destek görüyor. CHP'nin LGBT lobisine yönelik destekleri bilinirken buna İYİ Parti'nin de eklenmesi tartışma yarattı. 

Başörtüsü ve kılık-kıyafet özgürlüğünün güvence altına alınması, aynı zamanda 'aile' kavramının da yeniden tanımlanması için hükümetin hazırladığı anayasa değişikliği teklifine İYİ Parti çekinceli yaklaşıyor. 

TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmekte olan anayasa değişiklik maddelerine İYİ Partililerden itiraz geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin'le bir araya gelerek başörtüsü teklifinden bazı ifadelerin çıkarılmasını istedi. İstekler gerçekleşmezse başörtüsü düzenlemesine destek verilmeyecek.

İYİ Parti aynı zamanda 'aile'nin tanımına ilişkin düzenlemeye de CHP ile ittifak halinde karşı çıkıyor. 

İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte gerçek nedeni... İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte... Haberi Görüntüle

AİLE ERKEK VE KADINDAN OLUŞMAZ MI?

Anayasa'nın 41. maddesinde 'aile' tanımı şu şekilde: "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır."

Bu madde, "Aile, Türk toplumunun temelidir. Evlilik birliği kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir ve eşler arasında eşitliğe dayanır" şeklinde değiştirilecek.

Ailenin 'kadın ve erkek cinsiyetlerinden oluşması gerektiği' fikrine İYİ Parti karşı çıkıyor. İYİ Parti böylece, LGBT lobilerinin dayattığı ve sonu eşcinsel evliliklerle bitecek sürece desteğini ilan etti. 

Meral Akşener

Türk aile yapısının temeline dinamit koyacak küresel dayatmalar konusunda yumuşak davranan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kadına yönelik şiddeti engelleme' kılıfı altında sunulmuş 'cinsiyetsizleştirme' projesi olan İstanbul Sözleşmesi'ni de destekliyor. 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye'nin çekildiği sözleşme, Altılı Masa'nın iktidar olması halinde yeniden yürürlüğe girecek.

İYİ Parti, başörtüsü düzenlemesinde de 'dinî inancı sebebiyle başını örtmesi' ibaresi ile 'tercih ettiği kıyafetinden dolayı' ibaresinin tekliften çıkarılmasını istiyor. Anayasa teklifi eğer bu şekilde Meclis Genel Kurulu'na gelirse İYİ Parti başörtüsü düzenlemesini de desteklemeyecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü ve aile düzenlemelerine Meclis desteğinin 400'ün altında olması durumunda konuyu referanduma taşıyacaklarını açıklamıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading