Yandex Metrica

İtalya'dan barış için 'Türkiye' vurgusu: En çok onlar çalıştı

İtalya'dan barış için 'Türkiye' vurgusu: En çok onlar çalıştı

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Ukrayna'da sürmekte olan savaşta barış için en büyük rolü Türkiye'nin üstlendiğini söyleyerek diplomasi çağrısı yaptı. Maio, 'Türkiye iki tarafla da konuşabiliyor' ifadesinde bulundu.

Gündem

23.01.2024, 19:08

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, hali hazırda Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta barış için en çok çalışan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Di Maio, ülkesinin bir radyo kanalında Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş ve son gelişmelere ilişkin yaptığı yorumda, taraflar reddetse de kendilerinin diplomasiyi hızlandırmak için çalışmaları gerektiğini ifade etti ve bu süreçte diplomasinin ana unsur olduğunun altını çizdi.

Kovid sonrası önlenemez çöküş: Apple saltanatı sona erdi... İşte yeni kral Kovid sonrası önlenemez çöküş: Apple saltanatı sona erdi... İşte yeni... Haberi Görüntüle

"BARIŞ İÇİN EN ÇOK ÇALIŞAN ÜLKE TÜRKİYE"

Avrupa Birliği'nin (AB) bir barış konferansını teşvik etmesi gerektiğini dile getiren Di Maio, "Ateşkesten önce bir barış konferansını teşvik etmemiz gerekiyor. Barış için en çok çalışan ülke Türkiye ki iki tarafla da konuşabiliyor." dedi.

İtalyan ve Rus yetkililer arasında karşılıklı "güçlü sözlerle" bazı atışmaların yaşandığını aktaran Di Maio, buna karşın Moskova ile her zaman açık bir kanallarının olduğunu kaydetti.

Samsun'da ilçe ilçe bayram namazı saatleri Diyanet 2024! Samsun'da bayram namazı saat kaçta? Samsun'da ilçe ilçe bayram namazı saatleri Diyanet 2024! Samsun'da bayram... Haberi Görüntüle

'RUS LİDER SAVAŞI FİNANSE ETMEYİ SÜRDÜRECEK'

Bakan Di Maio, yaptırımlarla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mali kaynaklarını kesmezlerse, Rus liderin bu savaşı finanse etmeyi sürdüreceğini ve kazanacağı düşüncesiyle masaya oturmayı hiç düşünmeyeceğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading