Yandex Metrica
SON DAKİKA

İsveçlilere Kur'an dinlettiler: İstanbul ve Gazze tek ses oldu

Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan saldırının yankıları sürüyor. Beyoğlu İstiklâl Caddesi'ndeki İsveç Başkonsolosluğu önünde toplanan gençler, binadakilere saatlerde Kur'an-ı Kerim dinletti.

Gündem

23.01.2024, 20:20

Danimarkalı psikopat Rasmus Paludan'ın İsveç devletinin izniyle ve İsveç polisinin koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasının yankıları sürüyor. Onbinlerce vatandaş yurdun her yanında bu aşağılık saldırıya karşı tepkilerini dile getirirken akşam saatlerinde İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan gençler ise binadaki İsveç vatandaşlarına saatler boyunca Kur'an-ı Kerim dinletti. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup ellerinde Türk bayraklarıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bina önünde toplandı ve "Kur'an'a uzanan eller kırılsın", "Avrupa değil İslam birliği" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde basın açıklamasını AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu yaptı.

Rasmus Paludan'ın daha önceki eylemlerini hatırlatan Yaroğlu, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırının da devlet korumasında ve polis eşliğinde gerçekleştirdiğini söyledi.

İsveç devletinin ifade özgürlüğü adı altında Kur'an'a hakaret edenlere sahip çıkarak olayın faillerinden olduğunu anlatan Yaroğlu, Müslüman ülkelerin liderlerini saldırıya karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Basın açıklamasının ardından dua yapılırken kalabalık sloganlar atarak dağıldı.

Öte yandan İsveç Konsolosluk binasından bir kadının mum yakarak pencere önüne koyduğu görüldü.

Bir süre protesto gösterisini izleyerek cep telefonuyla kayda alan kadın daha sonra pencere önünden ayrıldı.

Yerel seçimlere son 15 gün kaldı! AK Partili Osman Nuri... Haberi Görüntüle

GAZZELİLER PALUDAN POSTERİNİ YAKTI

İsrail tarafından dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürülmüş Gazze'nin gündeminde de İsveç vardı. Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısı Gazze Şeridi'nin Refah kentinde protesto edildi. Filistinli Müslümanlar hem Danimarka hem İsveç vatandaşı İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın posterini yaktı. Eyleme Hamas üyeleri de destek verdi. 

23 Mart Erdoğan Ankara mitingine kaç kişi katıldı? AK Parti-Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

SADR: 1 MİLYON İMZA TOPLAYALIM

Irak’ta Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ise İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınamak için 1 milyon imza toplanarak İsveç Büyükelçiliğine iletilmesi çağrısı yaptı. Sadr, yazılı açıklamasında, cuma namazında imamların İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını 'sert bir şekilde' kınamasını ve kentin merkezine Kur'an-ı Kerim anıtı dikilmesini talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading