Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsveç heyeti Türkiye'ye geliyor! NATO üyeliği konuşulacak

İsveç heyeti Türkiye'ye geliyor! NATO üyeliği konuşulacak

İsveç Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet teröristlerin iadesini konuşmak üzere bu hafta Türkiye'ye gelecek. Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısında alınan kararlar çerçevesinde terör suçlularının iadesi konusunda teknik görüşmeler yapılacak.

Gündem

23.01.2024, 22:13

İsveç Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet, terör suçlularının iadesi konusunda teknik görüşmeler yapmak üzere bu hafta Türkiye'yi ziyaret edecek. İsveç'in NATO üyeliğinin konuşulacağı toplantıda 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın Vantaa kentinde Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısında alınan kararlar gözden geçirilecek.

Yeşil Kart sonuçları belli oldu mu, açıklandı mı? Green Card... Haberi Görüntüle

NATO'YA ÜYE OLMAK İSTİYOR

Yıllardır tarafsız politika izleyen ve NATO üyeliğine sıcak bakmayan İsveç, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra NATO'ya üye olma kararı almıştı. Başbakan Magdalena Andersson 

İsveç'in Sosyal Demokrat hükümeti 16 Mayıs'ta parlamentoda yapılan görüşmeler sonrasında NATO'ya başvuru yapma kararı aldıklarını açıklamıştı. Başbakan Magdalena Andersson, bunun, ülkenin güvenliğini ve çıkarlarını korumak için ana muhalefet partisiyle aldıkları ortak bir karar olduğunu söylemişti.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson

22-23-24 Mart BİM aktüel ürünler! BİM'de bu hafta hangi ürünler... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN DESTEK VERMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, resmen NATO'ya üyelik başvurusu yapmaya karar veren İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine teröre destek verdikleri sürece "evet" demeyeceğini açıklamıştı.

İsveç, Türkiye'nin çekincelerinin giderilmesi yönünde girişimlerde bulunurken, 28 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dörtlü görüşmede bir araya gelmişti.

2024 KAHRAMANMARAŞ-ONİKİŞUBAT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Onikişubat'ta hangi... Haberi Görüntüle

ÜÇLÜ MUHTIRA İMZALANDI

Görüşmeden sonra taraflar Üçlü Muhtıra imzalamıştı. Muhtırada, "Terör zanlıların iadesi için Türkiye ile çalışılacak", "YPG/PKK ve FETÖ'ye destek sağlanmayacak", "Ülkeler arasında silah ambargosu uygulanmayacak" maddeleri üzerinde anlaşılmıştı.

Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın Vantaa kentinde yapılmıştı. Toplantı sonrası anlaşmada belirtilen iş birliği mekanizmasının kurulması için çalışmaların başlatıldığı belirtilmişti.

Yerel seçimlere son 15 gün kaldı! AK Partili Osman Nuri... Haberi Görüntüle

SİLAH İHRACAT AMBARGOSUNU KALDIRDI

İsveç, Üçlü Muhtıra çerçevesinde 30 Eylül'de Türkiye'ye silah ihracatı ambargosunu kaldırmıştı.

Terör konusunda ise İsveç'ten henüz talep edilen adım gelmedi. Türkiye'nin iadesini istediği terör zanlılarından hiçbiri şu ana kadar iade edilmezken, terör örgütü YPG/PKK yandaşları da İsveç sokaklarında zaman zaman terör örgütü paçavralarıyla polis gözetiminde gösteri yapmaya devam etti.

CHP'li belediyeler servet ödemiş! İmamoğlu ve Yavaş'ın milyonluk ağı ifşa... Haberi Görüntüle

BOZDAĞ: FETÖ VE PKK ÜYELERİNİ İADE ETMELERİNİ BEKLİYORUZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç Adalet Bakanlığından bir heyetin 5-6 Ekim tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirmişti. İsveç ve Finlandiya'dan iadeler konusuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO mutabakatı kapsamında FETÖ ve PKK üyelerini Türkiye'ye iade etmelerini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading