Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsveç Başbakanı'ndan geri adım! 'NATO'yu istiyorsak yaptıklarımız düşünmeliyiz'

İsveç Başbakanı'ndan geri adım! 'NATO'yu istiyorsak yaptıklarımız düşünmeliyiz'

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına göz yuman İsveç'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO kapılarını kapattığını ifade etmişti. Ankara'nın talebi üzerine Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz şekilde iptal edildi. Son gelişmelerden sonra pişmanlık itirafında bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "Bazı provokatörlerin eylemleri, NATO üyeliğimizi geciktirdi. Türkiye ile yeniden işleyen bir diyaloğa girmek istiyoruz." diye konuştu. Kristersson, "Türkiye’nin görüşleri tamamen makul. İsveç’in NATO üyeliğini istiyorsak yaptıklarımız hakkında düşünmeliyiz." dedi.

Gündem

15.02.2024, 19:46

İsveç'te terör örgütü PKK'nın Erdoğan'ı hedef alan eylemleri ve ardından Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları sonrası Tükiye tepkisini sert bir şekilde dile getirdi. Erdoğan, geride kalan gün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, İsveç'e kapıyı net şekide kapatarak, "Böyle bir kepazeliğe izin verenler NATO'ya başvuru konusunda bizden destek destek beklemesinler." dedi. 

Bursa 19 Mart su kesinti listesi! BUSKİ duyurdu: Bursa'da Nilüfer,... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÜÇLÜ MEKANİZMAYI SÜRESİZ ŞEKİLDE İPTAL ETTİ

Ankara'da alınan karardan sonra  Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz şekilde iptal edildi.

Parti liderlerinin oy kullanacağı sandıklar belli oldu 2024! İşte Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

İSVEÇ BAŞBAKANI KRİSTERSSON'DAN İTİRAF! 

İsveç Başbakanı Ulf Krestersson yaşananlar sonrası yaptığı açıklamada, ülkesindeki skandal eylemlerin 'provokasyon' olduğunu ifade ettti. 

Türkiye'ye saygı duymaları gerektiğinin altını çizen  Kristersson, "Bugün, bizim için NATO'ya girmekten daha önemli bir ulusal güvenlik meselesi yok. Bazı provokatörlerin eylemleri, NATO üyeliğimizi geciktirdi. Türkiye ile yeniden işleyen bir diyaloğa girmek istiyoruz." dedi. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-20 ile... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN GÖRÜŞLERİ TAMAMEN MAKUL"

"Anlaşma iyi gidiyor, ama her şeyde hemfikir olmadığımız açık." itirafında bulunan İsveç Başbakanı, "İsveç yasaları uygulanmalı. İsveçli siyasetçilerin idamını gösteren bir kukla asılsaydı biz de kötü hissederdik. Türkiye'nin görüşleri tamamen makul. İsveç'in NATO üyeliğini istiyorsak yaptıklarımız hakkında düşünmeliyiz. 28 ülke kendi için kararlar verdi. Türkiye de kendi için kararlar veriyor." ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

BU YAŞANANLARIN İSVEÇ GÜVENLİĞİNE ETKİSİ OLACAK"

Türkiye'nin kararında tuhaf bir şey olmadığının altını çizen  Kristersson, "Bu olayların İsveç güvenliğine etkisi olacak. Son derece gergin ortam güvenliğimize zarar verir." ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading