Yandex Metrica

İstihbarat tamam hedefler belli! Suriye'ye yeni operasyonun detayları ortaya çıktı

İstihbarat tamam hedefler belli! Suriye'ye yeni operasyonun detayları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturacağız' sözleriyle sinyalini verdiği Suriye'ye yeni askeri operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. MGK toplantısından çıkacak kararın ardından harekât için düğmeye basılacak.

Gündem

23.01.2024, 19:19

Türkiye, yıllardır ülkenin başına bela olan terör örgütü PKK/YPG'nin yuvalarını teker teker dağıtırken Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'de barış ve güvenli bölgelerin tesisi için geçtiğimiz günlerde operasyon sinyali verdi. Bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Suriye'ye yeni operasyon masaya yatırılacak, tarihi kararlar alınacak. Terörün kaynağından bitirilmesini planlayan harekatın detayları ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

MÜNBİÇ VE TEL RIFAT BÖLGELERİNE YOĞUNLAŞILACAK

Türkiye, ABD'nin çekildiği bölgelerdeki YPG noktalarını hedef alacak. Nokta hedeflerin belirlendiği sınır ötesi operasyon, özellikle örgütün yuvalandığı Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinde yoğunlaşacak. Barış Pınarı ile Fırat Kalkanı harekâtlarının arasındaki terör yuvaları temizlenecek. Sınır ötesi operasyonla Türkiye sınırına yaklaşan yüzlerce teröristin temizlenmesi hedefleniyor.

MİT'ten İstanbul'da DHKP-C operasyonu! Örgütün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı MİT'ten İstanbul'da DHKP-C operasyonu! Örgütün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı Haberi Görüntüle

MGK ZİRVESİNDEN TARİHİ KARARLAR ÇIKACAK

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı önemli saha tespitleri de MGK'da ele alınacak. Buna göre, harekâtın kapsamı, bölgede bulunan terörist sayısı, YPG mevzileri, YPG ağır silahlarının bulunduğu bölgeler gibi maddeler de Milli Güvenlik Kurulu'nda anlatılacak. Emniyet ve Jandarma unsurları da raporlarıyla örgütün karargâh ve depo olarak kullandığı bütün noktaları ve belirlenen hedefleri ortaya koyacak. TSK, MGK zirvesinde çıkacak kararın ardından harekât için düğmeye basacak.

Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

F-16'LARIN YANI SIRA İHA VE SİHA'LAR KİLİT ROL OYNAYACAK

Topçu birlikleri ve özel kuvvetler unsurlarının bölgeye yerleşmesinin ardından F-16'lar ile yapılacak hava harekâtında hedefler yerli ve milli mühimmatlarla vurulacak. İHA ve SİHA'lar ise harekâtta kilit rol oynayacak. İHA'lar sahadaki birliklerin havadaki gözü olacak.

Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler ele alındı Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler... Haberi Görüntüle

''30 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gereçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır" diyen Erdoğan "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda bu hususları enine boyuna değerlendirerek karar alacaklarını belirten Erdoğan "Ülkemizin güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterenler ile kendi çıkarları dışında hiçbir derdi olmayanların ayrımını bu süreçte bir kez daha görecek ve gelecekteki politikalarımızın referansı yapacağız" diye konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading