Yandex Metrica

İşte Yörükler-1 kuyusu: Abdülhamid Han sondaj gemisi orada doğalgaz arayacak

İşte Yörükler-1 kuyusu: Abdülhamid Han sondaj gemisi orada doğalgaz arayacak

Türkiye, Doğu Akdeniz doğalgazı konusunda öncelikle yakın kıyılara kazma vurma kararı vererek ABD-Yunanistan kaynaklı provokasyon girişimlerini boşa çıkardı. Abdülhamid Han gemisinin ilk rotasında Gazipaşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusu var.

Gündem

09.02.2024, 18:16

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de açacağı ilk kuyunun yeri belli oldu. Dünyanın en modern sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han törenle sefere çıktı. Abdülhamid Han sondaj gemisinin ilk kuyuyu açacağı nokta, Antalya Gazipaşa Limanı'nın 55 kilometre açığında bulunan 'Yörükler-1' adlı lokasyon. 

Doğu Akdeniz'de ilk kuyu burada açılacak. Doğalgaz bulunması halinde bu kaynağı Türkiye'deki mevcut boru hattına bağlamak oldukça kolay olacak. Çünkü mevcut lokasyon kıyıya oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han'ın ilk adresi olarak Antalya açıklarının belirlendiğini duyurarak ABD ve Yunanistan'ın bir provokasyon ihtimalinin de önüne geçmiş oldu. 

Mide balonu hayatını kabusa çevirdi! Hastaneye ödediği para dudak uçuklattı Mide balonu hayatını kabusa çevirdi! Hastaneye ödediği para dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

VEKİL DEVLET VE SAHİBİ AÇIĞA DÜŞTÜ

Egemenliğini büyük ölçüde Washington'a devretmiş bir 'vekil devlet' olan Yunanistan, Abdülhamid Han gemisinin Kıbrıs çevresi yahut Doğu Akdeniz derinliklerinde kuyu açma hamlesi yapması durumunda bu geminin vurulması yönünde çağrıda bulunmuştu. 

Yunanistan'ı Türkiye ile bir savaşa hazırlayan Amerikan ordusu ise son olara Girit'e F-22 savaş uçakları konuşlandırmıştı. Washington'un tuzağına düşmeyen Ankara, öncelikle kıyıya yakın bölgelerden gaz çıkaracağını ilan etmiş oldu. 

Kıyı bölgelerde yakın dönemde gaz bulunması halinde bu, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de tasarladığı projeleri de boşa çıkaracak. Çünkü Türkiye'nin Gazipaşa'ya yakın bir konumda gaz bulması halinde Doğu Akdeniz gazının Avrupa'ya ulaştırılması yolunda en ekonomik güzergah kendiliğinden oluşmuş olacak. 

Yine de Yörükler adımı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kapsamlı planlarının sadece başlangıç noktası. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yörükler-1 kuyusu, Doğu Akdeniz'deki kapsamlı iş planımızın ilk adımıdır" şeklindeki vurgusu bunu gösteriyor. 

23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk Bayramı Ceza konseri nerede yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk... Haberi Görüntüle

İŞTE YÖRÜKLER-1 KUYUSUNUN BULUNDUĞU NOKTA

 

Abdülhamid Han sondaj gemisi beraberinde 'Hakan İlhan', 'Kutsi İlhan' ve 'Murat İlhan' isimli gemilerle birlikte Yörükler-1 sahasında faaliyet yürütecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sondaj yapılacak bölgenin koordinatlarını duyurup NAVTEX ilan etti. İlan edilen bölge tam olarak Yörükler-1 kuyusunun açılacağı noktayı gösteriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading