Yandex Metrica

İşte müsilajla mücadelede 3 günün bilançosu

İşte müsilajla mücadelede 3 günün bilançosu

Marmara'daki müsilaj seferberliğinde dördüncü gün. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında başlayan temizlik çalışmasının 3 günlük bilançosunu açıkladı. Toplam 733 metreküp müsilajın temizlendiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 17:33

Marmara Denizi'ni saran müsilaj sorunuyla mücadelede zamana karşı yarış sürüyor. Müsilajla mücadele adına yapılan görüşmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liderliğinde başlatılan çalışmalarla, Marmara Denizi temizleniyor.

BAKAN KURUM ÜÇ GÜNDE SAĞLANAN İLERLEMEYİ AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalara yönelik Twitter hesabından bilgi verdi.

Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında 8 ve 9 Haziran'da yapılan müsilaj temizliğini, 3'üncü gün olan 10 Haziran'da 52 bölgede sürdürdüklerini belirten Kurum, hangi ilde ne kadar ilerleme sağlandığına dair bilgi verdi. Bakan "10 Haziran'da topladığımız 341,1 metreküp müsilajla birlikte toplamda 733,1 metreküp müsilajı bertarafa gönderdik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e anlamlı hediye: O mektubun birebir basımını verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e anlamlı hediye: O mektubun birebir... Haberi Görüntüle

"7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Kurum, "Ülkemizin tek iç denizi, nazar boncuğu Marmara Denizi'mizi görüntü kirliliğinden ve kötü kokudan kurtarmak için tüm ekiplerimizle sahada 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Çocuklarımıza denizlerimizi temiz, ülkemizi yeşil ve sağlıklı bırakacağız." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading