Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 yıldır vadettiği 'özerklik' ajandası

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 yıldır vadettiği 'özerklik' ajandası

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yle birlikte kurduğu özerklik hayali derin bir maziye sahip olduğu ortaya çıktı. Kılıdçaroğlu, 2011'den bu yana özerkliği her platformda vaat olarak dile getirdi. HDP ise özerklik için yakıp yıkıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir konuşulan HDP ziyaretini geçtiğimiz günlerde TBMM'de gerçekçekleştirdi.

Milletin meclisinde kapalı kapılar ardında PKK'nın siyasi şubesi haline gelen HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la görüştü. Türkiye'nin konuştuğu görüşme bir saat sürdü.

Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarında özgürlük ve özerkliklerden bahsetti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile kurduğu yakın diyalog çerçevesinde kullandığı "Kayyum atamalarına karşıyız" ifadeleri büyük tepki çekti.

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yle birlikte kurduğu özerklik hayali derin bir maziye sahip olduğu ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı tatili başlangıç ve bitiş tarihleri ne? Ramazan Bayramı... Haberi Görüntüle

AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI MADDESİNİ KOPYALADI

Sabah gazetesimnin aktardığı habere göre; Kılıçdaroğlu 2011 yılından bu yana kurultay, miting ya da seçim bildirgesi gibi fırsatını bulduğu her platformda yerel yönetimlere özerklik vereceğini vaat etti. CHP'nin 2018 seçim bildirgesinde de HDP'nin 2015 seçim bildirgesindeki "Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı" maddesini kopyaladığı görülüyor.

Hatrlanacağı gibi CHP lideri, 19 Mayıs 2011 yılında Tunceli mitinginde şu ifadeleri kullanmıştı;

"Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na konulan çekinceleri kaldıracağım. Yerel yönetimler özerk olsun, özel yasa çıkaralım, bütün belediyelerin gelirleri olsun ve başkanlar hizmet etsin" 

Muhafazakar seçmenden oy almak için CHP'den yeni strateji! Yardım dağıtımında... Haberi Görüntüle

YEREL YÖNETİM ÖZERLİK ŞARTINI GETİRECEĞİZ

CHP lideri 5 Eylül 2014'te Ankara'da yapılan CHP Kurultayı'nda da "CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz" ifadesini kullanmıştı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da şunları kaydetmişti;

"Millet İttifakı'nın bileşenlerinin altına imza attıkları kâğıtlara bakarsanız, bizim söylediklerimizin önemli bir kısmına kendilerinin geldiklerini görürsünüz. Dolayısıyla biz politika ve ilkelerle ilgileniyoruz" 

Bahar Öztan öldü mü? Yeşilçam'ın yıldız oyuncusu Bahar Öztan kaç... Haberi Görüntüle

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

300 BİN KİŞİ YENİDEN ŞEHİRLERE GERİ DÖNDÜ

Teröristlere para gönderen HDP'li belediyelerin yerine atanan kayyumlar, başta Diyarbakır olmak üzere özerlik çağrısıyla başlatılan hendek olaylarında yıkımın yaşandığı 11 kent ile ilçelerini yeniden inşa etti. Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi olmak üzere, 7 mahallesi tamamen yıkılan Şırnak, Nusaybin ve Cizre'nin aralarında bulunduğu şehirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen 'İhya Projeleri' ile yeniden kuruldu. TOKİ eliyle kentlerin mimarisine uygun konutlar inşa edilirken, el yapımı patlayıcılarla yıkıma uğrayan okullar ve işyerleri yeniden kuruldu. Hendekler nedeniyle evlerini terk edip başka kentler ile köylere göç etmek zorunda kalan yaklaşık 300 bin kişi yeniden şehirlerine geri döndü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading