Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte fondaş budur: Ali'siz Aleviliği alkışla, devletten yardım alan belediyeyi hedef göster!

İşte fondaş budur: Ali'siz Aleviliği alkışla, devletten yardım alan belediyeyi hedef göster!

ABD ve Avrupa ülkelerinin maddi yardımlarıyla ayakta durabilen fondaş medya "Ali'siz Alevilik" projesine alkış tutarken, Türkiye'de hükümetin cemevlerini ihya etmesinden derin bir rahatsızlık duyuyor.

Gündem

21.03.2024, 11:25

ABD ve Avrupa devletleri tarafından fonlanan medya organlarının Alevi toplumuna ilişkin bakış açısı iki haberle net bir şekilde gözler önüne serildi. CIA bağlantılı Chrest Vakfı'nın düzenli para ödediği internet sitelerinden Gazete Duvar, geçtiğimiz ay Avusturya devletinin Alevilik hakkındaki "İslam'dan ayrı bir din" kararını okuyucularına müjde gibi duyurmuş ve şöyle demişti: 

"Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) yıllardır Aleviliğin tanınması için yaptığı girişimler sonuçlandı.

Avusturya hükümeti, Alevi inancını resmi olarak tanıdı. Hükümet, Aleviliğin hiçbir dine bağlı olmadan, kendine özgü bağımsız bir inanç olduğunu kabul etti.

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Özgür Turak haberi 'Hiçbir başarı tesadüf değildir! Yorulmadan mücadele verip direnenlere selam ola' sözleriyle duyurdu."

Almanya ve Avusturya istihbaratınca altyapısı 90'lı yıllardan beri hazırlanmış "Ali'siz Alevilik" projesinden duyduğu sevinci gizlemeyen Duvar, hükümetin Alevi vatandaşlara hizmet götürmesinden de derin bir rahatsızlık duydu. 

Türkiye'deki Alevi toplumunun önemli önemli merkezlerinden Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine İçişleri Bakanlığı'nca ayrılan ödenek, ABD-Avrupa fonlu Duvar'a dert oldu. 

CHP'li Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'un 2021 Aralık'ında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaretini haberleştiren Duvar, ilçesindeki ihtiyaçları devletin en önemli kurumlarından birine aktaran Altıok'u sanki 'suç işlemiş bir işbirlikçi' gibi sundu. 

Görüşmenin ardından devletin Hacıbektaş ilçesine ayırdığı 2 milyon liralık asfalt yapım ödeneği 'Soylu ile gizli kapaklı anlaşma' gibi duyuran Duvar, haberde şu başlığı kullandı: "Soylu'yu ziyaret eden CHP'li Hacıbektaş Belediyesi'ne asfalt bütçesi!"

Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran belediye başkanı Altıok, "Hacıbektaş’ın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi kendisine ilettik. Misafirperverliklerinden dolayı Hacıbektaş ilçesi adına teşekkür ediyorum" diye yazdı ama bu mesaj fondaş Duvar'ı 'kesmedi'. 

İlçeye asfalt serim protokolü imzalandığını duyuran Başkan Altıok, hükümetin Hacıbektaş'a 5 bin tonluk asfalt yardımı ve ilçedeki cemevlerini ihya etmesinden rahatsızlık duyan fondaş medyanın hedefi oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading