Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul'u kana bulayacaklardı! Kanlı eylem planında ikinci tutuklama

İstanbul'u kana bulayacaklardı! Kanlı eylem planında ikinci tutuklama

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist Mehdi Mıhçı ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Mahmut Kaplan, tutuklandı.

Gündem

28.02.2024, 23:13

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen "Seydo Botan Gever" kod adlı Mehdi Mıhçı, 7 Ağustos'ta Fatih'te yapılan operasyonla yakalanmış, 12 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Olaya ilişkin soruşturmasını derinleştiren terörle mücadele ekipleri Güngören'de Mehmet Kaplan isimli bir şahsı gözaltına almıştı.

İsmet Nedim öldü mü? Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim neden,... Haberi Görüntüle

ŞİFRELİ KONUŞMALARI ANLATTI

Emniyetteki işlemleri tamamlan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Kaplan'ın, burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı. Kaplan ifadesinde, tekstil işi ile uğraştığını, Mıhçı'nın kendisine "500 top kumaş lazım" diye mesaj attığını, bir gün sonra Mıhçı'nın iş yerine geldiğini söyledi. 
Güngören'de 1 yıl önce bir parkta karşılaştığı biriyle yaptığı sohbette, kendisine "500 top kumaş lazım" diye sorulduğunda, cevap olarak "270 top kumaş var" şeklinde şifreli bir şekilde cevap vermesi gerektiğinin söylendiğini anlatan Kaplan, bunun üzerine Mıhçı'ya "270 top kumaş var" dediğini ve daha sonra kendisinden kalacak yer istediğini, bunun üzerine bir akrabasının pansiyonuna götürdüğünü belirtti.

8 soru 8 cevap! Yarısı Bizden Kampanyası: Bakan Özhaseki merak... Haberi Görüntüle

MIHÇI'NIN KEŞFİNE YARDIM ETMİŞ

Mıhçı'nın kendisine bir poşet içerisinde para verdiğini belirten Kaplan, Mıhçı'nın İstanbul'u bilmediğini ve bu yüzden keşif için kendisinden yardım istediğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı tarafından, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Kaplan, çıkarıldığı Hakimlikçe tutuklandı.

Eylem Tok ile katil oğlu Timur Cihantimur'un kaza anından yeni... Haberi Görüntüle

İLK TUTUKLAMA 12 AĞUSTOS'TA 

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten ve yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan zanlıların yakalanması için çalışma yürütmüş, çalışmalar sırasında, İstanbul'da bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen "Seydo Botan Gever" kod adlı Mehdi Mıhçı, 7 Ağustos'ta Fatih'te yapılan operasyonla yakalanmıştı.

Terör örgütüne 2014'te katıldığı belirlenen teröristin, örgütün sözde özel kuvvetler yapılanmasında bulunduğu, canlı bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı, bomba yapımı konusunda da uzmanlaştığı tespit edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading