Yandex Metrica

İstanbul Otogarı'nda korkutan görüntü! Kolonlardaki demirler ortaya çıktı: İstanbul depremine hazırlıklı mı?

İstanbul Otogarı'nda korkutan görüntü! Kolonlardaki demirler ortaya çıktı: İstanbul depremine hazırlıklı mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, depremin ardından İstanbul Otogarı'nın son durumunun 2018 Türkiye Deprem Bina yönetmeliğine uygun olmadığını ifade ederek kolonlarda ortaya çıkan demirlerin görüntüsünü paylaştı. Altan, demirlerin havayla temasının kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası gözler olası Marmara depremine çevrildi. Depremden büyük oranda etkilenmesi beklenen İstanbul'da yapıların dayanıklılığı tartışılırken her gün binlerce vatandaşın kullandığı Büyük İstanbul Otogarı'nın son durumu korkuttu.

Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye devam etti! Sosyal medyada o görüntüler viral oldu! Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye... Haberi Görüntüle

KİRİŞ VE KOLONLARIN SIVASININ DÖKÜLDÜĞÜ GÖRÜLDÜ

Esenler'de bulunan otogardaki birçok kolon ve kirişin sıvalarının döküldüğü, içerisinde bulunan demirlerin açığa çıktığı, bazılarının zamanla korozyona uğrayarak paslandığı görüldü.

Prof. Dr.  Mehmet Fatih Altan, fotoğraflarda ve görüntülerde görüldüğü kadarıyla taşıyıcı niteliğindeki çelik çubukların, inşaat demiri denilen kısımların ve koruyucu beton tabakaların soyulmuş vaziyette görüldüğünü söyledi.

Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım 2 haftada yapıldı! Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım... Haberi Görüntüle

DEMİRLER GÖZLE GÜRLEBİLİR HALE GELMİŞ DURUMDA

Demirin korozyona uğramaması için dışına 4-5 santimetre beton kaplama yapıldığını, böylece oksijenin demire ulaşmasının ve paslandırmasının önüne geçildiğini dile getiren Prof. Dr. Altan şöyle konuştu: 

Bu beton tabakaya biz pas payı diyoruz. Bu tabaka buradan kaybolmuş durumda. Demirler gözle de görülebilir hale gelmiş.

Bu durumdan dolayı da demir, oksijenle temas kurdukça oksitlenmektedir. Halk diliyle paslanmakta, korozyona uğramaktadır.

Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce açıldı Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce... Haberi Görüntüle

DEMİRİN HAVAYLA TEMASININ KESİLMESİ GEREK

Prof. Dr. Altan, önlem alınmazsa korozyona uğrayan demirin çapının gün geçtikçe küçüleceğini ve taşıyıcılığını yitireceğini aktararak, yapılacak çalışmayla demirin bir an önce güçlendirilebileceğini, en azından beton kaplamasının yapılıp demirin hava ile temasının kesilmesi gerektiğini bildirdi.

Altan İstanbul Otogarı'nın '2018 Türkiye Deprem Bina Yönetmeliği'ne uygun olmadığını aktararak binanın bu ynetmeliğe uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading