Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul için kıyamet senaryosu: 7 sene içinde bir deprem olasılığı yüzde 64

İstanbul için kıyamet senaryosu: 7 sene içinde bir deprem olasılığı yüzde 64

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, yedi sene içerisinde yüzde 64 olasılıkla İstanbul'da 7'nin üzerinde bir büyüklükte depremin olcağını ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kayedenlerin sayısı 42 bini aştı. Büyük felaketin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi.

Konuyla ilgili Haber Global'e konuşan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kesiminde de bir deprem olabileceğini belirtti.

Olası İstanbul depremi üzerine tahminde bulunan Prof. Dr. Doğan Kalafat, şu ifadeleri kullandı;

"Ancak Marmara Denizi kaynaklı bir olacaktır. Bunun tehlikesi bellidir. Marmara'da fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi'nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7'nin üzerinde bir deprem üretecektir.''

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden... Haberi Görüntüle

Kate Middleton öldü mü, yaşıyor mu? Videodaki Kate Middleton'ın dublorü... Haberi Görüntüle

"7 SENE İÇİNDE DEPREM OLASILIĞI YÜZDE 64"

Zaman konusunda net bir tarih verilmesinin müm kün olmayacağının altını çizen Prof. Dr. Doğan Kalafat, ''Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabileceğimiz istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık 2090'a kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır." edi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading