Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul için alarm! İstanbul'da vakalar patladı 10 günde 5 kat arttı

İstanbul için alarm! İstanbul'da vakalar patladı 10 günde 5 kat arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayısının son 10 günde 5 kat artarak 20 bini geçtiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:34

İki yıldır hayatımızda olan ve dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne yol açan Kovid-19, İstanbul'da kabus olmaya devam ediyor. Omicron varyantı ile birlikte son günlerde artış gösteren vakalar sonrası kritik bir uyarı geldi.

Habertürk'e konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta megakentte vaka sayısının 4 bin olduğunu belirtmişti. Bakan Koca, "Bu hafta tam tamına 20 bin 500. Artış beş katı. Şaka gibi ama oran bu" dedi.

Karasurları Millet Bahçesi açıldı: CHP'li üyeler yapılmaması için eylem yapmıştı Haberi Görüntüle

'İSTANBUL PATLADI'

İstanbul'a bakarak genel Türkiye değerlendirmesi yapılmasının yanlış olacağını belirten Bakan Koca, "Eğer İstanbul’daki vaka artış oranı Türkiye genelinde olsaydı bugün en az 100 bin vakadan bahsediyor olurduk. Allahtan bu oran henüz genele yansımadı" diye konuştu. Bakan Koca, toplam vaka sayısının yarısından fazlasının İstanbul'da olduğunu belirterek, "Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz" ifadesini kullandı.

İletişim Başkanı Altun'dan Çanakkale Zaferi paylaşımı: 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe... Haberi Görüntüle

NEDEN OMİCRON

Bunun en önemli nedeninin Omicron varyantı olduğunu kaydeden Koca, şunları söyledi: "Şu anda İstanbul’da Omircron'a bağlı vakaların oranı çok yüksek. Çünkü İstanbul dışarıya en fazla bağlantısı olan kent. Omicron da Türkiye’ye İstanbul üzerinden girdi. Ve yayıldı."

1 Nisan'da kamu personellerine tatil mi? Memurlar idari izinli mi?... Haberi Görüntüle

ANKARA DA TEHLİKEDE

Bakan, Başkent için de benzer bir tehlikeye dikkat çekti. Ankara'da vaka sayısının geçen hafta 1200 olan vaka sayısının ikiye katlandığı bilgisini veren Koca, "Belli ki 1 hafta sonra Ankara’da patlayacak. Sonra tüm Türkiye" dedi.

2024 KAHRAMANMARAŞ-DULKADİROĞLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu'nda hangi... Haberi Görüntüle

'TEDBİRLİ OLUN'

Günlük vaka sayılarının bir süre sonra günlük 70 binlere ulaşabileceği uyarısını yapan Koca, şöyle devam etti: "Gidişat bunu gösteriyor. Tek tesellimiz vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışlara ve yoğun bakımlara ve tabii vefatlara aynı oranda yansımıyor olması. Ama bu demek değil ki tedbirsiz davranmak gerek. Vatandaş tedirgin olmasın ama tedbirli olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading