Yandex Metrica

İstanbul demeyi öğreneceksin! Dendias'tan küstah açıklama

İstanbul demeyi öğreneceksin! Dendias'tan küstah açıklama

Bugün İstanbul'a ziyarete gelmesi beklenen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, İstanbul ismini kullanmayıp tweetinde "Yarın Konstantinopolis'e seyahat edeceğim." şeklinde skandal ifadelerde bulundu.

Gündem

04.03.2024, 22:55

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın birtakım temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geleceği açıklandı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Dendias, bugün Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleştirilecek dini törene katılım sağlayacak.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

ZİYARET ÖNCESİ SKANDAL İFADELER

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, attığı tweette tarihi adeta görmezden gelerek küstahça "Konstantinapolis" dedi. Dendias'ın söz konusu tweeti Twitter'da büyük tepki çekti.

Dendias'ın konuya ilişkin tweeti şu şekilde:

"Yarın Konstantinopolis'e seyahat edeceğim. Ortodoks Patriklik ve Archieratic Pazar gününe katılacağım ve Hazretleri Ekümenik Patrik Bartholomew tarafından karşılanacağım."

Dendias'ın İstanbul yerine Constantinople tabirini kullanması tepkiyle karşılanırken Fener Rum Patriği Bartholomeos için 'Ekümenik Patrik' demesi de gözlerden kaçmadı.

Tepkilerin ardından başka bir paylaşım yapan Dendias, bu sefer İstanbul ismini kullandı ve şu ifadelerde bulundu:

"Yarın Türkiye ve Suriye'deki son depremlerin kurbanları ve Tempi demiryolu kazası kurbanları için İstanbul'da, @EcuPatriarch anma törenine katılacağım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading