Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul'daki kentsel dönüşüme dava üstüne dava! Başrolde CHP var

İstanbul'daki kentsel dönüşüme dava üstüne dava! Başrolde CHP var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği CHP'liler, Türkiye'nin en büyüğü olan İstanbul Esenler'deki kentsel dönüşüm projesini durdurmak için de dava üstüne dava açtı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte deprem, 42 binden fazla insanı hayattan kopardı. Binlerce insan yaralanırken onlarca bina yerle bir oldu ve birçok köy ağır hasar aldı. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu Hatay İskenderun da ağır yara aldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 5 mahallede kentsel dönüşüme engel olan ve vatandaşların dayanıklı binalarda oturmasını engelleyen CHP'nin İstanbul'da da benzer zihniyeti uygulamaya koyduğu ortaya çıktı. Esenler Belediyesi'nin yürüttüğü 60 bin konutu kapsayan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini engellemek isteyen CHP'li İBB'nin açtığı 11 davadan 5'i reddedildi, 6'sı ise devam ediyor.

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

DAVACI İBB BAŞKANI İMAMOĞLU

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için açılan davalardan birinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Davacı" sıfatıyla yer alıyor. TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davalarda 'Yeteri kadar donatı ve kamusal alana yer verilmemesi', 'Esenler'in tamamının irtibatlandırılmasında kopukluklar meydana geleceği' gibi asılsız ve sudan bahaneler öne sürülüyor. Her davada 'ret' yiyen ve istediğini elde edemeyen İBB yönetimi en sonunda Esenler'de deprem riskine karşı yapılan imar planlarının iptali için dava açtı.

Mahalledeki çocukları yıllarca süngerli odada istismar etti! Sucu Metin Şenay... Haberi Görüntüle

2 BİN 30 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

60 bin konutluk Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde 19 Ağustos 2022 yılında ilk etaptaki 2 bin 30 konut hak sahiplerine teslim edildi.  Konutların yüzde 45'i Esenler'deki riskli yapıların dönüşümü için kullanılacak. Geri kalan yüzde 55'i ise İstanbul'daki çevre ilçelerin riskli yapılarının dönüşümünde kullanılacak.

Van'da eğitime kar engeli: Okullar 1 gün tatil edildi Haberi Görüntüle

2024 MARDİN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin'de hangi... Haberi Görüntüle

4 KATI GEÇMEYEN YATAY MİMARİ 

CHP'li İBB yönetiminin iptal ettirilmek istediği proje 2.5 milyon metrekare alana sahip. Ayrıca dev bir millet bahçesi ve spor kompleksi de yer alıyor. Proje, 4 katı geçmeyen yatay mimariye sahip yeşil ile bütünleşmiş bir yaşam alanına sahip.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading