Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul'da ulaşım durma noktasına geldi

İstanbul'da ulaşım durma noktasına geldi

İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm kent beyaza bürünürken, ulaşım adeta durma noktasına geldi. Mesai çıkışı İstanbullular saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Toplu ulaşım kullananlar ise metro ve metrobüs seferlerinin aksamasından dolayı evlerine yürüyerek gitmeye çalıştı.

Gündem

23.01.2024, 18:42

İstanbul'da, yoğun kar yağışı, özellikle kentin batı ilçelerinde etkisini şiddetli bir şekilde sürdürüyor. Bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesinin düşmesine neden olduğu için sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, “Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur" açıklaması yapıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, “İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Kar yağışının kuvvetli olduğu noktalarda yollarda kalan bazı araçları vatandaşlar itmek zorunda kaldı. Bazı araçların sürücüleri ise daha fazla ilerleyemeyince araçlarını yolun kenarına park ederek, yürüdü.

Yağışın yoğunluğundan dolayı trafik, Avrupa Yakası'ndaki birçok noktada durma noktasına geldi. Toplu taşıma araçlarıyla evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı. Kapanan yollardaki birçok aracın içerisinde sürücü ve yolcuların beklediği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'lilerin dövdüğü teşkilat üyesine telefon: Doktorumu göndereyim sana... Haberi Görüntüle

METRO VE METROBÜS DURAKLARINDA İZDİHAM

Kara yoluyla gitmek istedikleri noktaya ulaşamayan ve metroyu tercih eden vatandaşlar ise istasyonlarda yoğunluğa neden oldu.

Bir istasyonda yürüyen merdivenle aşağı inmek isteyen vatandaşlar, metro katında izdiham yaşadı. Bazı vatandaşların, metro katında yer kalmadığını fark ederek yürüyen merdivende tersine yukarıya çıkmaya çalıştıkları görüldü. Yürüyen merdiven, vatandaşların uyarısıyla görevliler tarafından kapatıldı.

Kar yağışından dolayı metrobüs bulmakta da güçlük çeken vatandaşlar, duraklarda yoğunluk oluşturdu.

D 100 Karayolu Haramidere mevkisinde durma noktasına gelen trafik sebebiyle çok sayıda sürücünün otomobilini bırakıp gittiği görüldü.

Otobüs seferlerinde yaşanan aksama ve özel araçlarıyla trafikte ilerleyemeyenlerin eklenmesiyle metrobüs hattında yolcu izdiham meydana geldi.

Vatandaşlar, özellikle Avcılar ve Esenyurt ilçelerindeki metrobüs duraklarında yoğunluğa yol açtı.

Bakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü: Türkiye'den Rusya'daki... Haberi Görüntüle

TRAFİK KAZALARI MEYDANA GELDİ

TEM Otoyolu'nda tır sürücüleri bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirilirken, kar yağışının etkisiyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Arnavutköy Yassıören mevkisinde aralarında tırların da yer aldığı çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası yaşandı. Kazadan dolayı otoyolda uzun araç kuyrukları meydana geldi. Bölgeye gelen ekipler tarafından yolun yeniden trafiğe açılması için çalışma başlatıldı.

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde rampa aşağı ilerleyen bir kamyonet, kontrolden çıktı. Kamyonet, korkuluğu aşarak sitenin bahçesine düştü.

Başakşehir'de İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kar küreme aracı yolda kaldı. Yunus Emre Caddesi'nde mahsur kalan İETT otobüsü nedeniyle yol trafiğe kapandı.

Bakırköy Adliyesinin önündeki İsmail Erez Bulvarı'ndaki yol buz tuttu. İlerlemekte güçlük çeken bir polis aracını yoldan geçen vatandaşlar itti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading