• G.ALTIN

    3.997,10

  • DOLAR

    38,8520

  • EURO

    43,3708

  • BIST 100

    9.668,36

  • BITCOIN

    $103.218

Görüntüler infiale neden olmuştu! Ameliyat masasında stent pazarlığı davasında karar!

Görüntüler infiale neden olmuştu! Ameliyat masasında stent pazarlığı davasında karar!

İstanbul'da özel hastanede ameliyat öncesinde yapılan fiyat pazarlığına ilişkin davada yargılanan muhasebeci için verilen ceza belli oldu.

İstanbul'daki bir özel hastanedeki video tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Söz konusu videoda hastanenin muhasebecisi kalp krizi geçiren bir hastayla ameliyat masasında stent pazarlığı yapmıştı. Pazarlık yapan muhasebeci, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Ameliyat masasında 'stent' pazarlığı yapmıştı! O muhasebeci gözaltına alındı!

Hastaya anjiyo yapıldığı sırada stent diyatı için pazarlık yapan muhasebeci Hande Yolaç hakkında iddianame hazırlandı.

Yolaç hakkında hazırlanan iddianamede, kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık suçlamasıyla 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

AMELİYAT MASASINDA STENT PAZARLIĞI 

Sosyal medyada dolaşıma giren videoda, İstanbul'da üç damarının tıkalı olduğu belirtilen ve acilen anjiyo yapılması için özel hastaneye sevk edilen hastayla ameliyat masasında stent pazarlığı yapıldığı görüldü.

Skandal görüntülerde hasta anjiyoya alındığı sırada, steril ameliyat ortamına önlemsiz giren hastane muhasebecisinin "15'e, 18'e ve 20'ye var." diyerek fiyat belirttiği görüldü.

"ÜÇ YERİNE İKİ STENT TAKTILAR"

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hande Yolaç ile müşteki Hayrettin Erdne hazır bulundu. Gittiği özel hastanede kendisine anjiyo gerektiğinin söylendiğini belirten Hayrettin Erden, işlem sırasında koldan giriş yapılacağı için 7 bin lira talep edildiğini, ayrıca devletin karşıladığı stent yerine farklı stentlerin önerildiğini, ancak kendisinin bunu reddettiğini ifade etti.

İşlem sonunda üç yerine iki stent takıldığını ve haksız ödeme yapıldığını belirten Erden hastane personeli ve doktorlardan şikayetçi oldu.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mütalaanın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Hande Yolaç'ı yargılandığı kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık suçundan indirim uygulayarak 1 yıl 1 ay 10 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanığın cezaevinde geçirdiği süre, sabıkasız olması, zararı gidermiş olması ve bir daha suç işlemeyeceği konusunda oluşan olumlu kanaat nedeniyle Yolaç hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Mahkeme yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmettiği sanığın tahliyesine karar verdi.

Avatar
Zehra EVCİL