Yandex Metrica

Sitede Ara

İstanbul'da korku dolu günler! 2.5 ay kaldı

İstanbul'da korku dolu günler! 2.5 ay kaldı

İstanbul'da barajlardaki su seviyesi yüzde 32'ye geriledi. Uzmanlar korkutan açıklamayı yaptı. 2 buçuk aylık su kaldığından ötürü İstanbul'da bahçe sulama, halı yıkama gibi uygulamalara son verilmesi gerektiği söylendi.

Gündem

23.01.2024, 20:16

Türkiye genelinde kış aylarına gelinmesine rağmen yağmur yağmaması ciddi susuzluk riskini gündeme getirdi.

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa mı etti? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa mı etti? Elif... Haberi Görüntüle

2.5 AYLIK İHTİYACI KARŞILAYABİLİR

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 32 seviyelerine düştü. Hiç yağış olmaması durumunda mevcut barajların ancak 2.5 aylık ihtiyacı karşılayacağı belirtiliyor.

Yurt genelinde sağanak alarmı verildi! Meteoroloji yeni hafta için o illeri peş peşe uyardı! 14 Nisan Pazar 2024 il il hava durumu Yurt genelinde sağanak alarmı verildi! Meteoroloji yeni hafta için o... Haberi Görüntüle

ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜN İÇİN KAR YAĞIŞI GÖZÜKMÜYOR

İstanbul ve çevresini etkileyen kuraklık riskini Milliyet’e yorumlayan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı, İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul için önümüzdeki 15 günlük süreçte kar yağışı gözükmüyor. İçme suyu temininden daha büyük sıkıntı tarımsal kuraklıktır. Anadolu’yu etkileyen kuraklık devam ederse hem tarımsal üretimde düşüş hem de fiyatlarda ciddi artışlar görülür. İstanbul ve ülke genelindeki yağışlarda yüzde 50 azalma söz konusu. 15 Ocak ile 5 Nisan arası çok kritik. Açığı kapatmak için normalin iki misli yağış düşmesi gerekiyor ancak veriler bunun çok zor olduğunu ortaya koyuyor. İstanbul barajları, yaz döneminde yüzde 50 doluluk oranıyla girerse Ağustos’ta susuz kalırız” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading