Yandex Metrica
SON DAKİKA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki PKK'lılar tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki PKK'lılar tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne PKK'lı DİAYDER referansıyla giren 5 zanlı hakkında karar verildi.

Gündem

10.02.2024, 14:19

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde PKK'ya bağlı DİAYDER referansıyla istihdam edilen örgüt üyeleri hakkında kararını verdi.

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimi tarafından 'gassal' olarak işe alındıktan sonra maaşlarının 4'te 1'ini DİAYDER aracılığıyla Kandil'e gönderdikleri tespit edilen ve İBB imkanlarını terörist aileleri için seferber ettikleri ortaya çıkan 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı. 

Mahkeme, Aydın Ayhan, Mehmet İnan ve Mehmet Emin Aslan'ın cezaevine gönderilmesine hükmederken sanıklardan Mehmet Işık ile Fahrettin Ülgün hakkında 'ev hapsi' kararı verildi. 

Murat Kurum'dan Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

SANIKLARI TANIYALIM

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan DİAYDER (Din Adamları Yardımlaşma Derneği), sözde Kürdistan'ın Diyanet İşleri kurumu olarak tasarlandı. 

DİAYDER soruşturmasında sanıklardan Aydın Ayhan, derneğin yönetim kurulu asil üyesi. 'Terör amaçlı propaganda yapmak' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından yargılandı. DİAYDER'in Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde bulunan mescidinde gayriresmi imamlık yaptıktan sonra İBB iştiraki İSPER'de işe alındı. 

Sanıklardan Mehmet Işık da DİAYDER'in yönetim kurulu asil üyesi. Bağcılar ilçesi Yıldıztepe Mahallesi'nde DİAYDER'e ait mescitte gayriresmi imamlık yaptı. Işık da İBB iştiraki İSPER'de gassal olarak istihdam edildi. 

Mehmet Emin Aslan, DİAYDER Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. İBB İnanç Masası yetkilisi Nilüfer Taşkın'la telefon irtibatı bulunan DİAYDER Başkanı Ekrem Baran'ın yardımcılığını yapıyor. Emin Aslan, aynı zamanda derneğin eski başkanıydı. Aslan da tıpkı diğerleri gibi İBB'de gassal olarak işe alındı. 

PKK'lı teröristin ailesine İBB market kartı dağıtan Fahrettin Ülgün'ün ise 'terör amaçlı örgüte üye olma' suçundan kaydı bulunuyor. DİAYDER üyesi Ülgün, diğerleri gibi İSPER personeli.

Sanıklardan Mehmet İnan'ın ise 'terör amaçlı örgüte üye olma' ve 'terör amaçlı propaganda yapma' suçlarından kaydı bulunuyor. DİAYDER üyesi İnan, derneğe ait Halkalı'da bulunan mescidin gayriresmi imamı. O da İSPER'de gassal kadrosuyla işe alındı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading