Yandex Metrica

İstanbul bunu unutmaz: Şikayet edeni trollükle suçladılar! Gece boyunca vatandaşla dalga geçtiler

İstanbul bunu unutmaz: Şikayet edeni trollükle suçladılar! Gece boyunca vatandaşla dalga geçtiler

İstanbul'da 24 Ocak 2022 tarihli kar esareti, İBB yönetiminin zihin yönlendirme modelini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi: Yalan söylemekten, vatandaşı trollükle suçlamaktan, hatta dalga geçmekten çekinmediler.

Gündem

23.01.2024, 18:42

24 Ocak 2022 akşamı başta İstanbul'da yaşayanlar olmak üzere tüm vatandaşların hafızasına kazındı. Yoğun kar yağışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zamanında önlem almaması nedeniyle felakete dönüştü. Ata arterlerde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu, metrobüsler güçlükle hizmet verdi. İnsanlar akşam çıktıkları trafikte evlerine gece yarısı ancak ulaşabildi. Birçok kişi D-100 ve TEM otoyolu kenarına park etmek zorunda kaldıkları araçlarından çıkarak saatlerce yürümek zorunda kaldı. 

Kar küremekle görevli belediye araçlarının bile yolda kaldığı İstanbul, tarihe geçen günlerden birini yaşadı. Milyonlarca kişi, tepkilerini sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntülerle dile getirmeye çalıştı. Ancak İBB yönetimi sorumluluğu üstlenmek yerine, şikayetleri dile getiren vatandaşları 'trollükle' suçlamayı tercih etti. Hatta CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İbrahim Can Kıran, milyonlarla açıkça dalga geçen bir mesaj yazdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra Irak'a ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra... Haberi Görüntüle

KAR YAĞIŞI EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜ!

Onbinlerce kişinin metrobüs duraklarında kendilerini eve taşıyacak araç beklediği ve bir o kadar vatandaşın da yollarda çile çektiği saatlerde CHP'li Kıran, "Kar yağışı çileye değil eğlenceye dönüştü" diyerek tüm İstanbul'u çileden çıkardı. Şiddetli kar yağışına rağmen İstanbul'da tüm yolların açık olduğunu iddia ederek topluma düpedüz yalan söyleyen Kıran, #teşekkürlerimamoğlu etiketiyle İBB Başkanı İmamoğlu'nu çalışmalarından ötürü kutladı! Mesajı okuyanlar Kıran'la aynı şehirde yaşayıp yaşamadıklarını test etmek zorunda kaldı. 

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme Haberi Görüntüle

'TROL' ORDULARININ EKMEK TEKNESİ...

İmamoğlu ve ekibine tepkilerin dinmek bilmediği saatlerde sahneye çıkan bir başka isim de İBB Sözcüsü Murat Ongun oldu. "İstanbul'da olağanüstü bir kar yağışı ve olağanüstü bir mücadele var. Böyle zamanlar 'trol' ordularının ekmek teknesidir. Tüm kamu kurumları ve belediyelerimiz var gücüyle mega kentte çalışıyor. Sıcak evinde oturup trollük yapanın değil, sahada mücadele edenin yanında olma zamanı" şeklinde mesaj paylaşan Ongun, Ekrem İmamoğlu yönetiminden şikayetçi olanı daha baştan 'trol' olarak yaftalayacaklarını ilan etti. 

İBB'nin karla mücadelesi fiyaskoyla sonuçlanınca sosyal medyada #imamoğluistifa etiketi Türkiye gündemine oturdu. Kar esaretine ilişkin sayısız fotoğraf ve görüntü paylaşan İstanbullular gece boyunca yollarda çile çekti. Ancak İBB yönetimine göre, evine gidemeyen ve tepkilerini dile getiren vatandaşların hepsi AK Parti 'trolüydü'. 

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Haberi Görüntüle

AYNI METNİ KOPYALA YAPIŞTIR...

Gece yarısı İmamoğlu'nu parlatmaya yönelik imaj çalışması devreye girdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun'a bağlı 'CHP trolleri' fantastik mesajlarıyla okuyana parmak ısırttı. Kimi hesaplar İBB'nin kar küreme araçlarının yollarda çalıştığını belirterek ABD'de 3 yıl önce çekilmiş görüntüleri paylaşırken, kimi İBB trolleri ise 'kopyala-yapıştır' yöntemiyle tek merkezden yayılan şu mesajı dolaşıma soktu: 

"İstanbul'da acayip işler oluyor. Ekrem İmamoğlu şehri drone'larla çektiriyor, tek tek notlar alıyor. Az önce 8 helikopter yardımıyla yollar buzlandı. Avrupalı haber ajansları bunun sırrını öğrenmek için istanbula geldi. Şu bir gerçek ki belediyecilik tarihi baştan yazılıyor."

Yazım hataları bulunan yukarıdaki mesajı dakikalar içinde binlerce bot/sahte hesap paylaştı. Öyle ki, bu metni hazırlayanlar 'yolların helikopter yardımıyla nasıl buzlandığını' sorgulama gereği bile duymadı. İmamoğlu'na bağlı paralı trol ekibince hazırlanan cümlede 'tuzlama' yerine 'buzlama' ifadesi kullanılmıştı. Ancak troller için bu hata çok da önemli değildi. 24 Ocak 2022 akşamı tıpkı Murat Ongun'un dediği gibi, 'trollere ekmek kapısı açan' bir akşam oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading