Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İzlanda soğukları geliyor

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İzlanda soğukları geliyor

Uzun zamandır beklenen kar yağışı bu hafta yurt genelinde etkisini gösterecek. Türkiye, İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisinde kalacak. İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Ocak ayında olmamıza rağmen yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti ancak şubat ayından itibaren soğuk hava dalgası geliyor ve birçok ilde kar yağacak. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, merak edilen soruya yanıt verdi.

Son dakika: İzmir'de lojistik deposunda korkutan yangın Haberi Görüntüle

''İZLANDA SOĞUKLARI GELİYOR''

Şubat ayından itibaren Türkiye'nin soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğini belirten Dilek Çalışkan, "Şubat ayı çok bereketli başlıyor yoğun kar yağışı alacağız ancak dezavantajı İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisinde kalacağız. İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Alevler çetesi çökertildi! Elebaşı dahil 13 şüpheli... Haberi Görüntüle

''DOĞU BÖLGELERDE 4 GÜN YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR''

Doğu bölgelerinde de kar yağışının etkili olacağına dikkat çeken uzman isim, "Doğu bölgelerde kar kalınlığının yer yer 100 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Doğu bölgelerde 4 gün yoğun kar yağışları var zaman zaman Kayseri'de olacak Erzurum'dan Hakkari'ye kadar o bölge hatta kar kalınlığı 60-100 santimetreyi bulabilecek." diye konuştu.

Selçuk Bayraktar rakamları duyurdu: 'Yine, yeni, yeniden rekor kırdık' Haberi Görüntüle

ANKARA VE İZMİR'DE KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

Ankara dahil birçok bölgede sıcaklıkların düşeceğini belirten Dilek Çalışkan, "Pazartesi akşamı Ankara'da da Bolu ve Konya arasında da kar bekliyoruz. Kar gelecek Ankara'ya. 3 Şubat ile 8 Şubat arasında batı bölgelerde çok yoğun kar yağışları var. Buna Ankara, Bolu İç Ege dahil hatta İzmir'de de kar yağışı etkili olabilir. Fırtınayla tipi ile birlikte yapacak. Salı günü Bursa, Sakarya'nın yüksekleri ve Uludağ'a yoğun kar yağacak.'' dedi.

TUNCELİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Tunceli Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

''4-8 ŞUBAT ARASI İSTANBUL'A KAR YAĞMA İHTİMALİ YÜKSEK''

İstanbul'da da bir kaç gün sonra kar yağışının beklendiğini ifade eden Çalışkan, "İstanbul'da salı günü öncelikle yağmur var, gece saatlerinde bazı ilçelerde yine kar görülecek. Diğer günlerde de yağmurlar devam edecek. 4 Şubat ile 8 Şubat arasında İstanbul'a kar yağma ihtimali çok yüksek ancak bu kar ne yoğunlukta ne kuvvette hangi ilçeleri daha çok etkiler henüz netlik kazanmadı. Bu arada 7-8 gün aralıklarla yağış var bu yağışlar beklediğimiz gibi olursa barajlardaki doluluk oranını yüzde 10 etkiler." şeklinde konuştu.

Öte yandan, yurdun iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının azalması beklenirken, 61 il için kar uyarısı yapıldı. 

DMM'den Ankara mitingindeki gözaltı iddialarına yalanlama: 'Gerçeği yansıtmıyor' Haberi Görüntüle

''İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI''

İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe sınırları içinde kalan Aydos Ormanı'nın yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi. Yağışla çevredeki evlerin çatıları ve arabaların üstü karla kaplandı. Ayrıca, Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kalan Üsküdar, Ümraniye ve Beykoz'da da karla karışık yağmur ile zaman zaman kar yağışı görülmeye başlandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading