Yandex Metrica
SON DAKİKA
'İstanbul'a da bekleriz İmamoğlu'... İBB 2 yılda ulaşımı çökertti

'İstanbul'a da bekleriz İmamoğlu'... İBB 2 yılda ulaşımı çökertti

İstanbul'da CHP dönemi 'doludizgin' devam ediyor. Yanan, arızalanan, sokaklarda başıboş bekleyen ve vatandaşın gücüyle hareket eden otobüsler, ulaşımda gelinen noktanın en önemli göstergesi. Sosyal medyada şov peşinde koşan, adrese teslim ihaleyle İETT'yi çökerten İmamoğlu'na AK Parti'den çağrı var: İstanbul'a da bekleriz İmamoğlu

Gündem

17.03.2024, 16:21

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul'da toplu ulaşım çökmek üzere. Hemen her gün arızalanarak yolda kalan ve vatandaşlar tarafından itelen, yanan, yılda kalan  İETT otobüslerine dair haberler yansıyor. İstanbul'da 2 yılda gelinene kahredici noktaya dair  AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bir video hazırladı.

Buzağı desteği ne zaman hesaplara yatar? 2023/1. dönem buzağı desteği... Haberi Görüntüle

'İSTANBUL'A DA BEKLERİZ'

Çalışmanın hazırlanış nedeni İstanbul’da çöken toplu ulaşım ile ilgilenmeyip İzmir’in sorunlarıyla ilgilenen İmamoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yazdığı bir mesaj. İBB Başkanı o mesajda ''İzmir’in toplu taşıma sistemine yönelik yatırımlarınızı gururla takip ediyorum Tunç Başkanım.'' ifadelerini kulanıyor.Bu acınası durum karşısında CHP’li İBB Başkanı'na  AK Parti İstanbul İl Teşkilatı  bir çağrıda bulundu: ''İstanbul’a da bekleriz Sayın İmamoğlu.''

TRABZON BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER 2024? İşte Trabzon'da partilerin aday... Haberi Görüntüle

İSTANBULLUNUN ULAŞIM ÇİLESİ

16 milyon İstanbullu için ulaşım bir çileye dönüşmüş durumda.  Yolda kalan, yanan İETT otobüslerine  bakımsızlıktan dökülen araçlar eklendi. Geçtiğimiz ay Sarıyer'de arızalanan otobüsün  yolcular tarafından itilerek rampadan çıkarıldığına dair görüntüler büyük tartışmaya neden olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde de Sefaköy'de İETT otobüsü arıza yaptı. Yolda kalan otobüs için yine vatandaşlar araçtan indi, akan trafikte ittikleri otobüsü harekete geçirmeye çalıştı. 

Hafta başında ise Üsküdar sahil yolunda, bir İETT orobüsünün sürücüsü kontrolünü kaybetti. Otobüs refüjde asılı kaldı. Yolcuların kaderi yine otobüsü itmek oldu. 

Varacakları yere yetişmek için otobüsteki arızayı kendileri gidermeye çalışan İstanbullulara ait bu görüntü de henüz bir kaç gün önce çekildi.

Bu görüntüler vahşet! CHP’li belediyede skandal: Bakımı yapılmayan hayvanlar katledildi... Haberi Görüntüle

İSTANBULLU METROBÜSÜ DE İTİYOR

Sadece İETT otobüsleri değil geçen iki yılda metrobüsler de sıklıkla arıza yaptı. E-5'te peşpeşe yanan metrobüs görüntüleri hafızalarda. 

İmamoğlu yönetimindeki İstranbul'da metrobüs hatlarında da tıpkı otobüs hatlarında olduğu gibi İstanbullunun payına arızalı araçları itmek düşüyor.

Kirli ittifak bir kez daha kanıtlandı: CHP'li isimler kendi adayları... Haberi Görüntüle

İŞ YOK, TEHDİT VAR

CHP'li İBB,  ulaşımda yaşanan rezalet sonrası bakımsızlık yüzünden otobüsleri arızalanan şoförleri tehdidi de işten atmakla tehdit ettiği de biliniyor. CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu bir metinle,  arızalanan otobüslerin vatandaşlar tarafından itilmesi yasakladığını duyurdu. Şoförlere iletilen yazıya göre kullandığı otobüsün vatandaş tarafından itilmesine izin veren şoförün işine son verileceği tehdidinde bulunuldu. 

21-22 Mart Ağrı'da okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

SOKAKLARDA BAŞIBOŞ OTOBÜSLER

İETT krizi ve vatandaşın otobüsleri ittiği görüntülerin ve İmamoğlu'nun şoförlere yönelik tehdidinin ardından,İstanbul'un farklı noktalarında bu kez İETT'ye ait arıza yapmış otobüslerin başıboş şekilde beklediği görüntüler yansıdı kameralara. 

 

'Türkiye'de iş bulamıyorum' diyerek Londra'ya gitmişti! Mansur Yavaş'ın kızıyla ilgili... Haberi Görüntüle

OTOBÜSLERİN İÇİ DE DÖKÜLÜYOR

İstanbul halkının çilesi sadece otobüsleri itmekle sınırlı değil. Son gelen görüntülerden biri, Arnavutköy-Yenibosna seferini yapan İETT otobüsüne ait. O otobüste reklam panosu otobüste bulunan yolcuların üzerine düştü. Düşen parçalar koltukları doldurunca yolcular ayakta seyahat etti. 

ÇÖKÜŞÜN NEDENİ YOLSUZLUK

İBB'ye bağlı İETT otobüslerinde yangınların ve arızaların sebebi ise bakım ve onarım ihalesi üzerinden yaşanan kirli rant ilişkisi. İstanbul'da ulaşımı çökerten ve otobüs itme görüntüleriyle vatandaşın canını riske atan İBB ile ilgili ortaya çıkan belgeler rantı ortaya koydu.

Rantı gözler önüne seren CHP'li Aynur Doğan savcılık ifadesinde,  CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın kendisine, "Yakında İBB’den büyük bir ihale alacağım, o zaman sana yeni bir araba alacağım evini de değiştireceğim burada oturmanı istemiyorum” dediğini aktardı. 

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın siyasi arkadaşı CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın, toplamda 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL’lik ihaleyi birlikte sonuçlandırdığı ve otobüs bakım, onarım ve işletmesini 14 ihalede Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete verdiğini ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading